Покушение заради неуредени сметки за наркотрафик или за търговията със скъпоценни камъни. Това според разследващите, са водещите версии за разстрела на черногорския бизнесмен и съпруг на "Мис България 1998" Наталия Гуркова - Джордже Михалевич. 

Куршумите застигнаха търговеца на диаманти в понеделник в Бедфордвю в ЮАР. Манди Уинър е първият журналист съобщил за покушението. 

"Версиите са различни - свързани с наркотрафик или търговията със скъпоценни камъни. Или грешка - целта на покушението да е била друга", казва Уинър пред bTV.

Преди няколко години тя интервюира Михалевич "Убеждаваше ме, че е чист бизнесмен. Изглеждаше чаровен, прекрасен мъж... много популярен в Йоханесбург, с много приятели", спомня си още журналистката.

Един от първите хора у нас, които научават за убийството, е бизнесдамата Ваня Червенкова, семейна приятелка на Наталия Гуркова. За последно била със семейството на светско събитие в София преди десетина дни.

"Потресена съм от новината. Той не е от вчера в бизнеса и със сигурност щеше да вземе някакви сериозни мерки, щеше да ходи най-малкото с охрана", коментира Червенкова.

Според сръбските медии Михалевич е бил близък с чеха Радован Крейчир, който също живее в ЮАР. Двамата са имали общ бизнес в добива на скъпоценни камъни и злато, но са се разделили преди време.