В следствения арест в Благоевград е разпоредена вътрешна проверка във връзка със самоубийството на Цветелин Цеков, който държа за заложници семейството на годеницата си в село Вълково и рани тежко баща й. Обект на проверката е и друг случай с арестант, който е бил малтретиран и заплашен с изнасилване от свой съкилийник. Вътрешната проверка в следствения арест е разпоредена от директора на областната дирекция "Изпълнение на наказанията" комисар Милан Миланов, предаде БНР.

Комисия ще разследва причините, довели до самоубийството на похититеиля в санданското село Вълково Цветелин Цеков, срещу който бяха повдигнати четири обвинения, включително и опит за убийство. Той беше открит мъртъв в килията на следствения арест, обесен на решетката с връзки от маратонки, наличието на които е сериозен пропуск. Проверява се и друг инцидент с арестант, който е бил малтретиран и заплашван с изнасилване от съкилийника си.

По правилник арестантите трябва да бъдат проверявани от служители на всеки 15 минути. Дали има допуснати сериозни нарушения ще проверява специална комисия, в състава на която са служители от Кюстендил.

Ако се констатират сериозни пропуски или умишленост в действията на служителите в следствения арест, ще бъдат наложени дисциплинарни наказания, категоричен беше областният началник на ГДИН.