Мъж на 70 години от Варна е задържан днес на територията на община Аксаково около 7:30 часа в рамките на провеждащата се и към момента в страната национална специализирана полицейска операция против разпространението на наркотици. Това съобщи на брифинг в крайморския град заместник директорът на Областната дирекция на МВР във Варна комисар Андрей Ангелов, цитиран от БТА.

Той допълни, че при претърсването на автомобила и жилището на задържания е намерено немалко количество фентанил, негови аналози, марихуана, кокаин и електронна везна.

Предвид количеството намерен фентанил може да се направи обосновано предположение, че същият е за разпространение, а не с цел притежание, посочи той.

Комисарят допълни, че полицията разполага с оперативна информация и може да твърди, че част от фентанилът е предвиден за разпространение на територията на област Добрич.

Задържаният е в близки отношения с задържаната преди седмица 40-годишна жена, той е баща на мъжът, с който тя живее на семейни начала, обясни комисарят.

В момента не може да се каже точното количество на наркотиците, защото то е разпределено на дози, а експертната справка все още не е готова.

Имаме информация и за други свързани лица, продължаваме да работим в тази посока и ще бъдете информирани, обобщи Ангелов.