Убийство в полицейски участък шокира Турция. Трагедията се разигра в полицейски участък в град Ризе (Черноморския регион в Северна Турция), предаде за БТА Нахиде Дениз.

Полицейски служител откри огън в участъка, при който уби полицейския началник и рани двама полицаи. Подобно нещо се случва за пръв път в Турция.

Според информации в местните медии полицаят е открил огън, защото се разгневил, че молбата му за прехвърляне в друг град не е била удовлетворена.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу потвърди, че подобна трагедия за пръв път се случва в полицейско поделение в Турция. В изявление пред медиите той каза, че извършителят се е предал и е дал показания.

Министърът обясни, че трагедията се е разиграла в около 14.30 часа. Полицаят преди това бил при началника, пред когото изложил някои свои искания. След това излязъл навън, на минаване през скенера оставил оръжието и джиесема си, но след това внезапно грабнал оръжието и открил огън.

"Но е рано още да се правят категорични заключения от първите показания на извършителя, тепърва ще се анализират фактите. Много съжалявам за случилото се. Искам да предам дълбоките си съболезнования на семейството на загиналия началник и да пожелая бързо оздравяване на ранените. Случаят наистина е много трагичен за полицейската организация", каза той.

Ризе е родният град на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Местни медии твърдят, че с убития полицейски началник го свързвало близко познанство.