Украинката Анастасия Лашманова, директорка на компания, която управлява няколко хотела и ресторанта в Черна гора, бе намерена мъртва снощи в своя апартамент в квартал "Доброта" в Котор, съобщи белградската агенция Бета. Полицията потвърди, че Лашманова е открита мъртва, води се разследване.

Вестник "Победа" пише, че Лашманова е била убита с нож, а полицията е била повикана от нейна приятелка, която, след като не могла да установи контакт с нея, се притеснила, че с украинката се е случило нещо.

На трупа имало много прободни рани с нож, а в апартамента имало следи от кръв, пише изданието. Анастасия Лашманова е директорка на компаниите SeaTrade и Mimoza Group. Тя е собственик на хотелския комплекс "Перла", на три ресторанта в Порто Монтенегро и салон за красота в Будва.

В Черна гора тя пристигнала преди няколко години и отначало работела като сервитьорка. Според неофициални информации зад фирмата Mimoza Group стои руският бизнесмен Валерий Задорин. Той е собственик на една от най-големите фирми за търговия с луксозни стоки в Русия, компанията "Арома". Задорин има луксозна вила в Тиват, а в Порто Монтенегро държи яхтата си, която носи името "Арома".