Най-вероятно убийството на Виктория е инцидентно, а не планирано, каза по bTV Ботьо Ботев, криминалист от недалечното минало, разследвал едни от най-тежките и жестоки престъпления у нас.

"Тук се касае до действия инцидентни, брутални, нагли, които, ако се върна в миналото, са съпътствали почти всеки подобен случай. Имали сме случай когато се хване извършителят и го питаш защо така - вдига рамене: "Не знам, не помня нищо. Те изпадат в екстаз, психично заболяване", спомня си Ботев.

По думите му сексуалното насилие с фатален край в повечето случаи е съпътствано с изключителна наглост и бруталност, дори гавра. Мотивът на посегателството е сексуален, а не грабеж, смята криминалистът. Според него до фаталния завършек се е стигнало заради желанието на извършителя да прикрие деянието си - което вероятно ще се окаже, че не е първото му.

Според Ботев убиецът е психопат, но малко вероятно психично болен: "Практиката медицинска казва, че тези, които са засегнати от по-стандартните форми на психично заболяване извършват действия без да се прикриват. А тук има умисъл, размисъл по отношение на прикриване на деянието".

Топ криминалистът вярва, че ако са използвани максимално първите часове след престъплението, убийството на Виктория ще бъде разкрито.

"Става въпрос за импулсивен, емоционално нестабилен, ревнив психопат, който е извършил убийството и чак след това е осъзнал какво е направил и се е опитал да заличи следите", коментира по-рано пред "Фокус" психиатърът д-р Веселин Герев по повод убийството на 30-годишната журналистика от Русе.