Топ криминалист разкрива какви може да са мотивите на убиеца на Виктория

Ако са използвани максимално първите часове след престъплението, убийството ще бъде разкрито, смята бивш разследващ полицай

Обратно в новината

Коментари - Топ криминалист разкрива какви може да са мотивите на убиеца на Виктория | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

топ трол

Комунистите затваряха в лагери и затвори противниците си , а сега ги убиват. Извършителите и поръчителите на това престъпление ще останат неразкрити , както стотиците други поръчкови убииства в България. Спомнете си убийството на писателя Георги Стоев и адвоката , който беше свидетел срещу Маджо. И двамата убити посред бял ден на улици пълни с минувачи и камери и убииците неразкрити. Смешно и тъжно!

Ами а дано някой комунист те хване и теб лайнo такова продажно.

Най-вероятно убийството на Виктория е инцидентно, а не планирано, каза... Ботьо Ботев (цитат). Ние допълваме: "Най-вероятно убийството на Виктория е...планирано, а не е инцидентно!" За това говори най-елементарно криминалната обстановка след убийството, начинът на убийството и "оставените нарочно следи", "откраднатите нарочно вещи", които да водят до други мотиви на разследването, т.е. чисто криминални, а не ликвидиране на неудобни разследващи лица (журналисти)!

Още един "криминалист", който работи за убийците на Виктория.

Някакви циганори ще са били и ги крият, за да не стане етническа вендета.

Ти малоумен ли си?

Този е много прост, ама много прост! Какви били тези дето убивали???? Организирана престъпна група където и Бивол не може да ги спре.

Тъпанар! Егати неадекватната изцепка "Убиецът е психопат, но психично здрав" !

Психопат означава да не изпитваш никаква емпатия към другия, ама абсолютно да нямат значение неговите чувства и емоции. И такива са много психично "здрави", тоест не луди!

Прост прост прост

Този стар смешко топ криминалистът ????

Тиквеник

и ти ... и аз. Да живее Тиквата!

Досега мислех че българските партии са мафиотски кланове в една голяма мафия-държава, сега вече мисля че има много такива мафии с център Брюксел.

Браво за прозрението!

Като мисля за това ужасно убийство, извършено от изрод(и) и си мисля, че е абсолютно крайно време, в 21 век и на фона на големите технологични, информационни и комуникационни постижения да има възможност всеки човек много бързо, да кажем до секунда-две да е в състояние да изпрати сигнал за сериозна опасност, когаот има заплаха за здравето и живота му! Защото в много от слуаите на нападения и убийства жертвата има толкова време поне, няколко секунди, които са повече от достатъчно - да си представим нещо каот "паник бутон" към телефона, който при опасност сигнализира в полицията, като със сигнала може и трябва да се дава и точното местоположение на изпрщащия сигнал зс опасност (от джипиеса например) Защото засега аз поне не виждам нещо такова...

Ами има вече такива функции на много телефони на които при бързо натискане на старт бутона изпращат сигнал до предварително зададен нимер, местоположение, снимат това пред камерата и могат да наберат номера, който да чува какво се случва.

Като мисля за това ужасно убийство, извършено от изрод(и) и си мисля, че е абсолютно крайно време, в 21 век и на фона на големите технологични, информационни и комуникационни постижения да има възможност всеки човек много бързо, да кажем до секунда-две да е в състояние да изпрати сигнал за сериозна опасност, когаот има заплаха за здравето и живота му! Защото в много от слуаите на нападения и убийства жертвата има толкова време поне, няколко секунди, които са повече от достатъчно - да си представим нещо каот "паник бутон" към телефона, който при опасност сигнализира в полицията, като със сигнала може и трябва да се дава и точното местоположение на изпрщащия сигнал зс опасност (от джипиеса например) Защото засега аз поне не виждам нещо такова...

Ако т.н. "топ следовател" говори адекватно, тоест ако е истина това, което твърди - прочетете внимателно, ТО СПОРЕД НЕГОВИТЕ ДУМИ УБИЕЦЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАМЕРЕН МНОГО СКОРО, БУКВАЛНО ДО НЯКОЛКО ДНИ!!! Защо ли - ами защото 1) НАЛИ ИМАЛО МНОГО ДНК, тоест "убиецът си бил оставил "личната карта" на местопрестъплението", и 2) ТОЗИ УБИЕЦ БИЛ ИЗВЪРШВАЛ И ДРУГИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРЕДИ ТОВА - вижте как "топследователят" е категоричен и по това. ТОЕСТ, БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА ДНК-то му в базата данни на престъпниците!!! Ами да видим! Ако не открият убийците в разумен срок, то трябва, според мен, да си ходят незабавно и Борисов, и главния му прокурор, който той си избра и твърдеше, че отлично работел и много добре и заедно си работели, и всичките началници на МВР и службите, които "пак всичките лично Борисов ги е назначавал> както той сам неведнъж се е хвалил!

Шепата косми на случайни лица, мастурбирали в храстите, няма да доведе до убиеца. Полицията вече свери получените ДНК резултати с тяхната база данни на известни преди изнасилвачи и няма съвпадение. Досега на полицията не е известно нищо за престъплението, призоваха всички които са били наоколо през този ден и са видяли подозрително лице, да дадат информация в полицията. Подобни приказки за скорошно намиране на убиеца са просто неадекватни или подозрителни, както за психично болните лица от психиатрия наблизо... може да са им събрали вече ДНК материал и е просто въпрос на дни фиктивно да "декларират" лекувано лице от психодиспансера за убиец. Винаги трябва да се задава въпроса за мотива на това жестоко убийство! И на другия ден излиза информация за спрени евросредства за 14 млн euro поради съмнения за злоупотреби. Тези пари не са ли достатъчен мотив за поръчково убийство? Особено, ако тези средства са само върха на пирамида и обвинените лица са видни хора от властта? Нека да си спомним за "самоубийството" на "хубавата Валя" от Бургас, свързано от журналисти с "бандата на четиримата" (висши служители от бургаската полиция) и "самоубийството" на нейния баща веднага след това. Нека да не се търсят откачалки като заподозрени убийци (както бавноразвиващото се момче от Бургас, изкарано убиец на малко момиче, без да признае убийството, вероятно за прикритие на истинския убиец от същия блок на военни и служители от МВР). Да, поръчково убийство трудно се разследва, обикновено е добре подготвено, но това не е оправдание. Необходимо е да се изясни мотива за убийството и дали това убийство не е знак-заплаха към други разследващи журналисти в България.

Цялата каша както винаги забъркаха медиите с техните налудничави писъци убиха''раследващ журналист'' макар че 99% от тях не и бяха чували името.. Лека и пръст на жената и дано намери покой след мъките, но медиите за пореден път доказаха че въобще не знаят какво е журналистика и какво трябва да означават приказките им за ''истината''.. Разбра се че не е журналистка:(((разбра се че не е в списъците за някакъв маратон???разбра се че дори журналисти от Русе казват че не е във връзка с работата??? Хайде поспрете се и сега с някакви ''топ криминалисти'' дето са толкова топ че има един куп убийства които не са разкрити..

Крупното източване на евросредства стана основната дейност на БГ Мафията. ОЛАФ нехае. #ДжиПиГейт: Kеш, офшорки, ДПС, руски олигарси и жената на Таки Kмет на Видин, зам.Министър и парламентарен сътрудник на ДПС сред комисионерите? септември 19, 2018Биволъ Пари от европроекти, спечелени с манипулации от консултанти, тутакси отпътуват към фирма с офшорна собственост. При консултантите се връща кеш от лице, което се свързва с руски олигарси. С кеша се смазва и захранва мащабен корупционен модел, като се плащат комисионни на политически и длъжностни лица. Механизмът на тази мощна корупционна машина беше описан в публикация на Биволъ по темата от 10 септември. В разследването ни излизат на яве внушителен брой проекти, които са предварително нагласени за спечелване от точно определени фирми, чрез пласиране на доверени лица в комисиите по ЗОП. След като проектът бъде спечелен, парите се източват чрез фиктивни доставки, многократно завишени цени за строително-монтажни работи – до 400%, според някои източници, както и други „врътки“. Политически и длъжностни лица осигуряват чадър над престъпната схема, за което получават рушвети, наречени „комисионни“, които очевидно са договорени преди спечелването на проекта. Лъвската част от печалбата обаче заминава към банкови сметки в офшорни дестинации. Схемата работи и в момента, като цел са оперативните програми за периода до 2020 г. Разследването на Биволъ е на базата на разкрити от нас непублични документи (виж otchet-general). Базата с данни съдържа доказателства за скрито счетоводство със съответни графи за приходи и разходи, както и комисионни за период от 14 месеца: ноември 2013 – февруари 2015. През този период консултантите са работили по около 90 проекта с европейско финансиране. Основните действащи лица сред консултантите са обозначени в отчетите с малки имена: Таня, Петър, Лили и Теди. В други документи обаче те фигурират с пълните си имена: Татяна Делибашева, Петър Елен Петров, Лиляна Зортева и Теодора Тренева. Данните се потвърждават и от публичната документация по проектите, както и от явни и скрити зависимости между лицата, участващи в схемата. Тези неизвестни на публиката лица не са, а и няма как да бъдат върха на хранителната пирамида, която изсмуква парите на европейските данъкоплатци. Документите, които Биволъ проучва, отвеждат към фирмата „Джи Пи Груп“, която е свързвана с Валентин Златев, както и към руски олигарси с бизнес у нас. Кликнете, за да увеличите схемата. Европари към офшорки Една от схемите, засечени от Биволъ по документи, е за доставки на оборудване и машини. Основен доставчик на европейски проекти по ПРСР, спечелени от консултантите и обозначени като „проекти на „Джи Пи“, се оказва една фирма със скрит собственик – „ЕСБ – София“. Тя формално е собственост на британска фирма, чийто краен номинален собственик е гражданин на Великобритания, живеещ в Кипър. Веднага си личи, че номиналният собственик е фиктивно лице, защото на негово име са регистрирани стотици фирми. Така се заобикаля и задължението по закона „Пеевски-Цонев“ за разкриване на реалните собственици, тъй като формално всичко е в юрисдикции на ЕС. Издадени фактури от ЕСБ-София към фирми, печелещи европроекти. Доставка за Миле Инженеринг Доставка на машина по проект финансиран от ДФЗ за бивш служител на ДФЗ. Паричните потоци от европари, отпуснати на фирми, създадени от членове на групата, минават първо през консултантите, а оттам към офшорката, показват банкови разпечатки, с които Биволъ разполага. Парични потоци към ЕСБ Основната дейност на ЕСБ е внос на строителни машини. Нейното портфолио е сериозно. „Основана е през 1994 г. в гр.София като съвместно предприятие на “енергоремонтен завод – Бърно” – Чехия и български лица“ – пише в сайта на фирмата, която се представя като специализиран доставчик на строителна техника и стоманени тръби. Фирмата не е куха. Тя декларира солидни приходи от продажби – 28 милиона за 2017 г. и осигурява 24 работника в момента. Кои са българските лица? До 2009 г. собственици на ЕСБ са били Борис Крумов Стоянов и Силвия Борисова Стоянова-Виденова. Те продават дяловете си на офшорката „Алегра Асет лимитид“, след което собствеността се сменя още два пъти през различни офшорки, за да се окаже в ръцете на англичанина с многото фирми, живеещ в Кипър. Съпругът на Силвия Иво Любомиров Виденов в миналото е бил в борда на директорите на ТЕЦ „Марица-изток 2“. От документите обаче става ясно, че ЕСБ се занимава с всякакъв вид доставки – включително и СМР по проектите. Друг доставчик, който се появява многократно във фактурите и банковите извлечения е фирмата „Силкопи“, чийто собственик е същата Силвия Стоянова. Пример: На 04.12.2014 консултантът „Лиан Консулт“ получава превод от 119 000 лв. от Сдружение „Маршрути БГ“, което е управлявано от приятелката на Петър Елен Петров – Симона Дачева. Парите са за европроект по ПРСР, по който консултант е „Лиан“. Веднага, в същия ден „Лиан“ прави превод към „ЕСБ-София“ за 110 000 лв. „ЕСБ-София“ е доставила и пакетираща машина за „Мишел Адвайс“ ЕООД, която е спечелила европроект по програма „Конкурентоспособност“ за съфинансиране с 1,9 млн. лв. Тя е собственост на Бойко Йорданов Иванов, едно от важните лица в групата (виж по-долу). Според наличните документи, фирмата с офшорна собственост е доставчик и на „Главболгарстрой“. Тя очевидно е ключова за реализиране на схемите за източване на европейски средства и една проверка на банковите и сметки ще го докаже.

Зависими служители и (не)зависими експерти. „ЕСБ-София“ няма формална връзка с групата от консултантски фирми. Но едва ли е съвпадение, че тя споделя с „Лиан Консулт Сървисиз“ четирима служители, които както вече писа Биволъ, са част от ключовата схема за манипулиране на обществени поръчки – внедряване на „независими“ експерти в комисиите по ЗОП, класиращи кандидатите да усвояват европейски пари по проекти. Бивши служители и на двете фирми са Зорница Бошнакова, Добри Кондов (бивш служител и на АПИ), Светослав Павлов и Гергана Вълкова. Бойко Йорданов Иванов, собственик на „Алфа Пак“ е бивш служител на Столична община и ДФЗ. Бойко Иванов и Лиляна Зортева – Лили, всъщност живеят на семейни начала. Той напуска ДФЗ след скандал с обществена поръчка за 20 млн. лв. за община Сатовча, но докато е там през фонда минават множество проекти за финансиране по ПРСР, свръзани с групата и описани в предходния ни материал по темата. В графата с комисионните той фигурира като „Бойко от Лиан“. Бойка Любенова Иванова е майка на Бойко Иванов и управител на фирмата „Алфа Адвайс“, която е една от многото второстепенни доставчици на консултантски услуги по проектите. Адв. Иван Сергеев Дойнов пък споделя работното си време между „Лиан Консулт“ и МОСВ, като преди това е работил и за АПИ. Той също се явява като „независим“ експерт в множество проекти. Данните за заетостта на служителите бяха проверени от Биволъ в краткия период от време, когато поради техническо недомислие в сайта на НОИ можеше да се извършва свободно проверка за осигурителен статут на всяко лице без въвеждане на персонален код. В графата „Заплати“ на тайното счетоводство на консултантите, тези лица фигурират с малките си имена: Гери, Добри, Светльо, Анита, Иван и т.н. Комисионни и заплати за месец март 2015. Кликнете за увеличение. В тази графа фигурира и лицето Сълзица, като нейната заплата е най-голяма. Става дума за Сълзица Арнаудова, собственик на „Интерпроконсулт“, която управлява и ДЗЗД „Лиан Инвестмънт“. Тя е основен двигател и на много от проектите с европейско финансиране, спечелени от „Джи Пи Груп“. Инж. Анита Димитрова Котова (с моминско име Драганова) е геодезист и също „независим“ експерт, като в някои от комисиите по ЗОП се явява заедно с Добри Кондов. Тя е съпруга на дългогодишния служител на „Джи Пи Груп“ Райчо Бойков Котов, който е бил също така служител на „Лиан Консулт Сървисиз“. В момента адв. Котов е ключов експерт-юрист в редица проекти, финансирани по ОПОС (виж тук). Той е лицето „Райчо“, което получава редовно комисионни от групата. До момента не сме получили отговор на запитванията за коментар, изпратени на адресите на фирмите, свързани с консултантите. Луксозни возила от „Оная Мая“ С пари по европрограми за закупени множество коли, кемпери и АТВ, установи разследването ни. Сумите са дребни на фона на милионите, източени по други проекти, но наглостта и чувството на безнаказаност на схемаджиите са показателни. Една от одобрените от ДФЗ доставки на „Алфа Адвайс“ е за 2 броя „Нисан Навара“ за 139 800 лв., два кемпера Hymer за 264 600 лв. и АТВ за 96 000 лв., всичко това финансирано по ПРСР от ДФЗ. Бенефициент е фирмата на младия брат на Зортева, който тогава е едва на 19 години. На всичкото отгоре и „консултантът“ е прибрал едни 25 020 лв. от джоба на европейския данъкоплатец, за да препоръча подходящите возила и да изготви бизнес план за развиване на селски бизнес: „Отдих сред природата чрез алтернативни начини на туризъм“. Банковите преводи за 8 броя джипове Тойота по европроект и застраховката от ММ. По друг подобен проект „Таня Стоянова Ватева“ – ЕТ си купува през „Алфа Адвайс“ 8 броя Тойота RAV 4 от „Параграф СХ“ ЕООД. Фирмата е на дъщерята на Мая Христова от MM. Колите са застраховани в ММ срещу 11 768 лв. годишна премия Каско, показват банковите документи, с които Биволъ се запозна. Консултант по проекта е „Рила Консулт“, която е прибрала една приятна сума от 23 000 лв., за да оформи бизнес план за екстремен туризъм с паркетните джипове. Мая Христова е връзката на Гинка Върбакова към тесен кръг около премиера Борисов, както показа по-ранно разследване на Биволъ за следите от сделката на Инерком за ЧЕЗ към властта. Медийни публикации я идентифицират като „оная Мая, за която разбра половин София“, от #Яневагейт и разказа на съдия Владимира Янева за любовните похождения на премиера. Младият брат на Лили се обзавежда с пикапи, кемпери и АТВ с европари. Парите за джиповете са взети от джоба на европейския данъкоплатец за „Интегриран туризъм, чрез организиране на екстремни преходи в родопския регион“. Проектът минава всички проверки на ДФЗ и е отчетен по документи. От извлеченията за финансови обороти на Ватева обаче се разбира, че реална туристическа дейност едва ли е имало, защото оборотите за отчетните месеци се въртят около 0. Следва, че возилата изобщо не са раздрънкани по екстремните родопски черни пътища. След изтичането на срока, те чисто и просто са продадени, отново с посредничеството на ММ, сочи информиран източник. Този факт е лесно проверим от разследващи органи по номерата на рамата на осемте тойоти. Такива фалшиви европроекти са спечелили половинката на Петър Елен Петров – Симона Дачева, която развива селски туризъм в Етрополе с четири броя Дачия „Дъстър“, купени с европари. Нейната съдружничка и „независим“ експерт Гергана Вълкова прави същото с подобен проект в Радомир. Тя вози любители на радомирската природа с пикап Тойота „Хайлукс“ с номер PK2848BM и още една RAV4. Разбрахме, че реално дачиите и тойотите се ползват като служебни коли от консултантите и „Джи Пи“. Информацията на оперативно ниво е, че колите постоянно са в гаражите и паркингите на бул. „Черни връх“ 59А и дори с едната от закупените с европари Дачии са били товарени и пренасяни за изгаряне документалните улики за евро-злоупотребите край радомирското с. Егълница, където бе арестуван екипа на Биволъ докато установяваше престъплението. Бенефициенти на комисионните? Съмнения за кмет, зам.министър и парламентарен сътрудник на ДПС. Може би най-скандалните отметки в графата „Комисионни“ на скритото счетоводство на консултантите са двата записа от февруари 2015 г. МОСВ зам – 32 812 и Зам. МОСВ – 32 810. Вероятно те са за едно и също плащане към заместник министър на МОСВ. Златев и Живков /вдясно/ гледат мач в Правец Към този момент в МОСВ има трима зам.-министри. Eдин от тях е особено разпознаваем с името си от родата на Живков от Правец – Красимир Живков. Той е бил два пъти кмет на Правец, а при правителството Борисов 1 беше и областен управител на София. Като областен, Живков беше уличен от Сметната палата в сериозни нарушения по Закона за обществените поръчки. Живков е обществено и медийно популярен като близко протеже на Валентин Златев и има бизнес и имотни отношения с близки до шефа на ЛукОЙЛ България субекти. Към момента, обаче, информацията не е достатъчна за да идентифицираме еднозначно дали той е корумпираният МОСВ зам. За сметка на това комисионните за проекта във Видин. „Осъществяване на външна техническа помощ за подпомагане на Община Видин при изпълнението и управлението на проект „Рехабилитация и разширяване на водоснабдителната и канализационната системи във Видин, България” на стойност 497 000 лв. са лесно разгадаеми. Проектът е с възложител Община Видин и е за безвъзмездна финансова помощ от страна на финансиращия орган МОСВ. Като такъв именно МОСВ осигурява одобрението на изпълнител и последващия контрол, което обяснява и тлъстите „комисионни“ отчетени за зам. министъра. Според сдружение „Боец„, комисионни за проекта е получил кмета на Видин по това време Герго Гергов. Съответстващите записи са Кмет Вн. – 45 000 през декември 2013 г., Кмет Вн. 16 185 през март 2014, Вн – км.– 35 000 през април 2014, Видин -к – 10 000 през септември 2014. Биволъ не успя да потвърди тази информация в електронните документи, с които разполага. В отчетите се появява и Вн Станислава – Видин одит – 5 200 през декември 2013, Станислава – Видин упр – 9 920 през декември 2013, Станислава Вн – 5 705 през март 2014, Станислава одит Вн – 7 750 през април 2014, Станислава тех пом Вн – 13 520 през април 2014, Станислава Вн – 8 000 през юли 2014. Станислава от екселската таблица обаче не получава пари само за Видин. През май 2014 г. имаме записи Станислава МОСВ писане на процедури с комисионна 6000 лв. През септември 2014 са дадени 23 705 на Станислава МОСВ климат и дифузни, а през декември още 10 000 на Станислава, одит МОСВ. Общо Станислава е получила 89 800 комисионни от групата за разследвания период. Единственото лице, което отговаря на имената и длъжностната характеристика е Станислава Йотова-Христова, която по това време работи в МОСВ и едновременно се труди като управител на проекта за Община Видин, от която е получавала възнаграждение. Станислава Йотова (вляво) с приятелки. Снимка от Фейсбук Тя има връзка с „Рила Консулт“. До 2011 г. Станислава Йотова-Христова е в „Евро Инженеринг Консултинг“ и през 2013 г. е била в Консорциум „Виал Консултинг“ с „Рила Консулт“. В момента Станислава Йотова е шеф на отдел Обществени поръчки в МЗХ. Преди това е била на същия пост в ДФЗ. Очевидно тя е ценен кадър за Румен Порожанов, който я води със себе си от пост на пост. Станислава Йотова е и парламентарен сътрудник по еврофондовете на депутата от ДПС Имрен Исметова Мехмедова. Йотова има активен туристически живот, както се вижда от нейния профил във Facebook, където се афишира във Венеция и на други екзотични места с приятелки, сред които Садифе Мехмедова, дъщеря на лидера на ДПС в Търговище и ръководителка на съдиите по вписванията в Софийски Районен Съд. Опитът ни да се свържем с нея на нейното работно място не сполучи. Директорката беше заета и не върна обаждане на оставения на секретарката телефон за обратна връзка. Други заподозрени лица от списъка с комисионерите са Лъчо, Янаки и Иво. Без изобщо да твърдим, че имат някаква връзка с получаване на комисионни, на тези малки имена отговарят Лъчезар Золев – бивш експерт в ДФЗ, който сега е главен одитор, Янаки Червеняков – експерт в ДФЗ и Ивайло Стоянов – бивш служител на АОП, който сега води лекции в списание ЗОП+. По последни данни на Биволъ, собствениците и ръководителите на „Джи Пи“ в момента замисляли създаването на нова супер проектантска компания, която да събира в себе си всички доверени експерти. Ролята й щяла да бъде да осигурява кандидатури за проекти, които единствено да бъдат одобрявани, без да е необходимо внедряването на къртици в комисиите по ОП. Екипът трябвало да бъде запознат предварително с най-тънките и незабележими изисквания в заданието, да знае и какво означава „дребния шрифт“, така че единствено да прилага оферти, отговарящи 100% на изискванията. При обявяване на конкурсите с много изисквания и невъзможно кратки срокове, само тези които са предварително уведомени и подготвени за заданието ще могат да се класират. Останалите кандидати просто ще отпадат от самосебе си, защото винаги ще имат определени липси. Този план затваря кръга от ангажираните лица в корупционна свързаност и намалява риска от издънки по веригата. Подобно пилотно изпитание на иновацията в монополизирането на големите ОП може да бъде забелязане в процедурите по ЛОТ 3.1 и бъдещия избор на 3.2. на Автомагистрала „Струма“. Начинът по който отпаднаха основните конкуренти на „Джи Пи“ за тунела „Железница“, предложили дори по-ниски цени проиграва системата. В тези проекти усвояването е в размер на милиарди евро. Теди и руски милиардери Биволъ направи усилия да идентифицира и лицето „Теди“, внасящо огромни суми кеш според скритото счетоводство на консултантите. Единствената възможност всъщност е дама – Теодора Симеонова Тренева-Шопова. Тя има счетоводен бизнес и е управител на фирмата, която държи избата и хотелски комплекс в Старосел. Тренева (Теди) вдясно на снимката е мениджър на изба Старосел. Проверка в НОИ показа, че Татяна Делибашева – Таня е била служител на фирмата „Релайънс“ на Теодора Тренева – Теди, а Теодора Тренева е работила в „Рила Консулт“ през 2013 г. Има обаче и явна връзка на Теди с Таня, Петър и Лили. Николай Шопов – номинален собственик на „Рила Консулт“, е пълномощник на Тренева-Шопова във фирмата „Балкантабако“, собственик на комплекса в Старосел (също финансиран по европроект). Вероятно двамата имат семейна връзка, защото Шопов е създател и бивш собственик на фирмата „Релайънс“ ООД. По късно той назначава Теодора Тренева-Шопова за управител, а впоследствие й прехвърля цялата собственост на дружеството. Именно с тази компания Тренева-Шопова има и общ „Консорциум Нов дом“ с Татяна Делибашева и „Европрограмконсулт“ООД Като краен собственик на „Балкантабако“ през кипърската офшорка Penigel Trading се афишира лицето Ангел Костадинов Ангелов. Според проучване на Биволъ, собствеността на Старосел се отнася към същите руски олигарси, които построиха Мол „Парадайз“ в София. Става дума за Роланд Исаев и Паата Гамгонеишвили, руски милиардери, които имат крупен бизнес с търговски центрове в Русия. Съдружник в един от проектите им е бившият шеф на Лукойл Ралиф Сафин. Гамгонеишвили и Исаев, заедно с други съдружници от Русия, влязоха в бизнеса в България като придобиха стоковия базар в Илиенци, който по-рано беше под контрола на ВИС-2. И двамата са придобили българско гражданство. По-рано тази година Паата Гамгонеишвили се появи и в списъка на кредитодателите на „Инерком“ на Гинка Върбакова, която купи българския бизнес на ЧЕЗ. Списъкът изтече от чешко официално лице и беше занесен от Бойко Борисов в секретната секция на парламента, откъдето бързо се озова на първите страници на медиите в България. Управител на българския бизнес на руснаците е Давид Коблианидзе. Неговата дъщеря Кетеван контролира „Мириад МК“, която е собственик на „Магна МК“ – фирмата-инвеститор в спорния проект за небостъргач в близост до „Мол Парадайз“. „Джи Пи Груп“, Лукойл на Златев и… Таки? Както Биволъ вече писа, „Джи Пи“ е обозначена в документите на консултантите като бенефициент на голяма част от техните проекти. Освен това техни служители се явяват като „външни“ експерти в комисии по ЗОП и отстрелват конкуренцията в проекти за десетки милиони, спечелени от… „Джи Пи Груп“. Освен споделения адрес на бул. Черни Връх 59А и многобройните проекти със съвместно участие, връзката на консултантите с „Джи Пи Груп“ се потвърждава и от заниманията на Райчо и Сълзица, както и на адв. Лиляна Зортва. „Джи Пи Груп“ публично отрича всякаква съпричастност към схемата. В предишно разследване разкрихме и връзките на „Джи Пи Груп“ с „Лукойл България“, която минава през фирмата с офшорна собственост „Пи Ай“. Между „Пи Ай“ и „Джи Пи Груп“, от една страна, и „Пи Ай“ и „Лукойл“ от друга, са сключени множество сделки за имоти, като има съмнения за пране на пари и източване на Лукойл с нереално високи цени за терени, които стават бензиностанции. В тази схема се е включил и един от консултантите – Петър Елен Петров. Неговата фирма „Алфа Билд Инженеринг“ е купила от „Финанс Инвест Груп“ имот в Петрич за 1 481 653 лв. на 11.11.2016 и го е препродала на „Лукойл България“ за 2 061 992 лв. само няколко дни по-късно – на 16.12.2016. А самата „Финанс Инвест Груп“ е придобила имота само за около 400 000 лв. по-рано същата година. Завишението е 5 пъти на първоначалната цена, а парите са платени от ЛукОЙЛ! „Финанс Инвест“ е еднолична собственост на адв. Велизар Радев, който представлява офшорката зад „Пи Ай“ и е свързан със собствениците на „Джи Пи Груп“ в множество фирми. С тази имотна врътка в Петрич се потвърждава тясната обвързаност на „Джи Пи Груп“ с консултантите, от една страна и с Лукойл от друга. Финанс консулт продава имот на Алфа Билд Инженеринг Алфа Билд продава същия имот на Лукойл „Алфа Билд Инженеринг“ на Петров се явява в Бургас като конкурент на „Джи Пи Груп“ за обществена поръчка за 13,7 млн. лв., за строителство на спортен комплекс. Разликата в класирането им е някаква десета от точка, но „Джи Пи Груп“ не обжалва. А и както се вижда – няма нужда, свързаността на двете фирми е очевидна и обществената поръчка всъщност е била състезание с един кон. Както отбелязва Капитал, тази поръчка е една от спрените от премиера Борисов през 2016 г., когато той еднолично спря и големите търгове за магистрала „Хемус“, спечелени от „Джи Пи Груп“ и свързваната с Пеевски „Водстрой 98“. Освен това, както е посочвано в многобройни публикации в медиите, „Джи Пи Груп“ строи както бензиностанциите на Лукойл, така и хотелите от веригата RUI, които са собственост на фирма на бащата на Валентин Златев – управител и генерален директор на Лукойл. От името на Валентин Златев, „Лукойл България“ отрече всякаква негова връзка с „Джи Пи Груп“. В изпратеното обаче до редакцията право на тогвор, което ние публикувахме, особено впечатление прави заключителното изречение: „С убеждението, че като медия, афишираща дълбоката си привързаност към истината, не бихте си позволили да сте източник и разпространител на фалшиви новини, очакваме да публикувате настоящото писмо и да преустановите разпространението на неверни манипулативни твърдения и недоказани слухове. Обратното би поставило под съмнение Вашата обективност и би ни принудило да търсим защита на правата си по всички възможни начини.„ Тук няма как да не обърнем внимание, че приетият в такива случаи термин „по всички законни начини“ е заменен с друг двузначен израз „възможни“, криещ в себе си съвсем различна семантика, която журналистите на Биволъ да разчетат! Възможните начини в никакъв случай не се препокриват със законните и тази фраза от изявлението на Златев, издава определен начин на мислене и може да се тълкува като откровено предупреждение или дори заплаха. Редно е г-н Златев да уточни какво точно има предвид под термина „възможни“? Интересен факт е, че Велизар Радев – ключовият пълномощник на „Пи Ай“ и имотен посредник на Лукойл, е свързан с Боряна Шехтова, считана за жена на считания за наркотрафикант и подземен бос Христофор Амантадинис – Таки. Таки се явява и нещо като баджанак на единия от собствениците на „Джи Пи Груп“ АД – Георги Василев, който е женен за Анна – близначката на Боряна Шехтова. Радев се явява управител на нейната фирма „Люлин Пропърти“ ЕООД. Той е регистрирал, след което е продал на Шехтова и фирмите „Про Диал“ и „България Билдинг“ Друга фирма, свръзваща Шехтова пряко с „Джи Пи Груп“ е „Марково Тепе Мол“. В нея тя е съсобственик със собствениците на „Джи Пи Груп“ – Житенски и Георги Василев. И тази фирма също е регистрирана на бул. Черни Връх 59А. Известно е, че понастоящем Таки се подвизава в Дубай, където често прекарва в компанията на депутата – олигарх Делян Пеевски. Да не се гоним, че… Мащабите на описаната по-горе схема са такива, че едва ли някоя политическа сила от пускането на еврофондовете до момента, е останала встрани от корупционните потоци пари. Ето защо, в дните след публикацията не се забеляза никаква активност на правоохранителните органи. Прокуратурата се възбуди и образува проверка чак на 17 септември, седем дни по-късно. Според съобщението ще бъдат проверени всички проекти с участието на въпросните фирми, като проверката ще бъде възложена на ДАНС. Петър Елен Петров и приятелката му Симона Дачева. Снимка: Facebook На агентите на ДАНС им предстои доста работа. За улеснение публикуваме файл с проектите за периода 2007 – 2013, в които са се включили консултантите. Общо 88 проекта, от които най-много са за Рила Консулт. След приспадане на разходите, вкл. подкупите, тези проекти са донесли по половин милион на Таня, Петър и Лили. ФИРМИ СПРАВКА-2015 Отделно от това обаче има множество проекти, които са спечелени от свързани с Петър, Лили, Таня и Теди лица, като те не са малко на брой. Също така, фирмите са активни и в момента по европроекти, от които се очакват големи постъпления, а вероятно и съответните комисионни. „Рила Консулт“ е консултант по многобройни проекти от текущия период на Оперативните програми, както става ясно от информационната система ИСУН 2020. „Ем Консулт Сървисиз“ пък е изключително активна в санирането с европари. Тя повишава енергийната ефективност в цели 20 проекта. В санирането се труди усърдно и споменатата „Алфа Билд Инженеринг“ на Петър Елен Петров, която е спечелила вече близо 13 милиона от обществени поръчки, основно в общини, управлявани от ГЕРБ, отделно от спортния комплекс в Бургас за още толкова. Пример: Само от четири проекта по ПСРС за старчески домове, консултантите са отчели субсидия 3,7 милиона лева, реални разходи 2,1 млн. лв. и са прибрали „печалба“ от 1,6 млн. лв. Печалба, в случая, означава чисто и просто кражба на евросредства, чрез надути разходи. По тези схеми можем грубо да изчислим какви суми се източват от изпълнителите по т.нар. „хард проекти“, в които се усвояват стотици милиони евро главно за строителни и инфраструктурни дейности. Там „Джи Пи Груп“ работи основно чрез подизпълнители, които вършат цялата реална работа, но получават в пъти по-малко пари от усвоените и отчетени пред финансиращия орган. Жестоки компромиси се правят с качеството, материалите и устойчивостта на обектите. Една независима проверка много лесно може да установи точните измерения на тази практика за източване на огромни европейски финансови средства. За съжаление Европейската институция, която е отговорна да защитава парите на европейските данъкоплатци OLAF се оказа напълно неефективна. Нещо повече, можем да направим заключение от досегашния си опит с еврочиновниците на този контролиращ орган, че те не проявяват особен ентусиазъм, дори при предоставени наготово неопровержими доказателства за кражба на европари. В Брюксел бързо се нагодиха към високите нива на корупция у нас и дори се създава впечатлението, че родната корупционна система е твърде удобна на високопоставените бюрократи в Европейската комисия! „Печалбата“ от четири европроекта e 43% За съжаление, въпреки подадените сигнали още от 11 септември и разпорежданията на премиера да бъде извършена проверка от МВР, бяха унищожени големи количества документи от офисите на фирмите, засечени в схемата. Всички те се намираха в сградата на „Джи Пи Груп“ на Черни Връх 59А, но спешно бяха преместени на друга локация. Българските медии също игнорираха темата до петък, 14 септември. Предишната вечер журналистите Димитър Стоянов от Биволъ и Атила Биро от партньорската медия „Райз Румъния“ бяха арестувани от полицията, оковани с белезници, и възпрепятствани да се се обадят в продължение на 6 часа. На разсъмване на 14 септември те бяха освободени след намесата на румънския консул. Всичко това се случи в околностите на Радомир докато журналистите се опитваха да спасят от изгаряне документи, свързани с европроектите. Отговорът на въпроса защо в Радомир е прост. Шофьорът на едно от главните действащи лица в схемата –Татяна Делибашева, има селска къща в района. Негови роднини са изгаряли бумагите, както и мобилни телефони в яма насред полето. Те едва ли са знаели какво съдържат чувалите с нарязани документи и папките, които са хвърляли в огъня. Самата „Джи Пи Груп“ отрече да е изнасяла и унищожавала документи, но такова твърдение не е правено. Както разкри Биволъ, проектите се движат от консултантските фирми на Петър Елен Петров (Петър), Татяна Делибашева (Таня) и Лиляна Зортева (Лили). Именно от тези фирми, разполагащи с офиси на Черни Връх 59А, документацията е изнесена и до голяма част унищожена. Схемата на Петър, Таня, Лили и Теди работи безотказно в продължение на години и дори до момента, но освен идентифицираните консултантски фирми край тях има множество свързани доставчици, към които се насочват средства от проектите, като се фактурират на нереални цени или просто се изписват фактури за фалшиви доставки. Тези схеми са засечени и от НАП, която е правила проверки, но не е ясно дали те са приключили с разкриване на злоупотреби. В крайна сметка прокуратурата възложи проверка на ДАНС. Последният път, когато ДАНС започна проверка по разследване на Биволъ за злоупотреби с евросредства, нейни агенти влязоха в ДФЗ. Тогава Биволъ беше разкрил, че служителят на фонда Янаки Червеняков води разточителен начин на живот и неговата тъща е получила финансиране за къща за гости, която се ползва като частна вила. Три години по-късно ДАНС не е намерила нищо, няма повдигнати обвинения, а уволненият от ДФЗ Янаки Червеняков беше възстановен на работа във Фонда. Впрочем, в списъка на комисионните фигурира и малкото име „Янаки“, но няма никакво потвърждение, че става дума за същото лице. Мнението на Биволъ е, че подобна схема с кражби на евросредства, оплела в корупционни зависимости едрият бизнес, чиновници, политически лица и руски олигарси, няма как да бъде разкрита от българските служби, поради тяхната непреодолима обвързаност и зависимост от потенциално разследваните лица! Логично е при тази дълбочина на разпространението на тоталната корупция в държавата да изтече информация и да бъдат заличени доказателства. Скандалът с изгорелите документи е доказателство за това. Ето защо инициирахме подписка до европейски институции (линк и тук) с искане разследването да се води отвън, а до разнищването на цялата корупционна схема, еврофондовете да бъдат временно спрени.

Аз искам само да попитам - и защо му е на някой, особено на длъжностно лице, на "топследовател" да прикрива следи от убийство, ако няма нищо общо с него и с причината за него? Само питам... И това престъпление ли е, по смисъла на законите на Република България?

Защото ни управляват ченгета, а бивши такива няма !!! Пенсиониран или не той си остава ЧЕНГЕ за цял живот !!!

Ако е планирано, поръчково убийство, по всяка вероятност то не е станало там, а след него просто тялото е захвърлено, където са го намерили...Така процедират... И не е зле въпреки официалните опити за манипуилации и дезинформации кои версии щели да отпаднат, хората да заострят вниманието си в тази посока, според мен.

Викаш, като привикаш някого в къщата в Копривщица, ще си признае веднага, че е убил Виктория не заради работата й.

Викаш, като привикаш някого в къщата в Копривщица, ще си признае веднага, че е убил Виктория не заради работата й.

Не съм привърженик на старата милиционерска школа, напротив, НО си личи Топченгето си е топченге, жалко че го разкараха. Сега най- често убийствата ги изкарват "самоубийства", а в случая по вола теле като още от началото е ясно осъждан вече рецидивист, най- вероятно циганин, пуснат на свобода по незнайни причини както вече осъждания за убийство убиец- циганин, парапитек на прекрасното дете Вероника.

...И всъщност Индианеца и Чанев се превръщат в мишена, простреляна от упор! Когато почва стрелбата, Индианеца чука на вратата : “Ботьо, моля ти се, отвори!” Чука, моли се, но никой не му отваря, за да го вмъкне вътре и да го спаси. Вместо това, отвътре, от апартамента на Иванов също започва стрелба... ...изхвърлят оръжия. Оръжията са повече от хората вътре. Опитните офицери Ботев и Вълков, които знаят, че такова разследване е от компетентността на Софийска градска прокуратура и Националната следствена служба, си викат прокурор от Военна прокуратура?! Не уведомяват все още никого другиго. След идването на прокурора БМБ-тата са отпратени и започва едно... чистене! - Какво чистене?! - Какво чистене?! - Събират се проектили, мият се кървави следи... Следи от изстрелите има няколко етажа по-нагоре. Замита се всичко – кой, как, къде е стрелял. Чисти се, чисти се, заличават се следите на местопроизшествието. Аз не съм имала друг такъв случай в практиката си. - А военният прокурор? - Следите са заличавани с негово знание, негово благоволение и в негово присъствие... Ботьо отричаше, че са пили. С военния прокурор се бяха погрижили за замитането на всички следи веднага след стрелбата. Когато го попитах защо не е отворил вратата, когато Индианеца е викал “Ботьо, моля ти се, отвори!”, и защо не го е дръпнал вътре в антрето, за да го спаси, след дълго увъртане накрая Ботьо рече: Страх ме беше...

Ако зависии от мен - НИКАКВА ИНФОРМАЦИЯ, НИКЪДЕ! Когато всичко свърши - тогава ще се пише. Сега всеки дърдори, умува и всява мъгла и паника. Кому е нужно това?!

Петър Нешков: Съпругата ми е знаела за далаверата на Димитър Тадаръков и може би затова я убиха. 20 години ОТ НАЙ-ЗВЕРСКОТО ИЗНАСИЛВАНЕ В ИСТОРИЯТА НА България! София, България 19 Ноем. 2011, 08:21 Петър Нешков е роден пред 1952 г. в софийското село Видраре. Завършил е маркетинг, търговия и мениджмънт във ВИАС – София. Над 30 години е работил в Главно управление на пътищата. След 10 ноември започва частен бизнес. Създател е на първата кухня у нас за социално слаби в столичния кв. ”Красно село”. В момента се занимава с консултантско-ресторантьорски бизнес. Заместникглавен водач на Съюза на българските национални легиони. Женен е повторно, от двата си брака има по един син. - Г-н Нешков, вие избрахте в. “ШОУ”, за да разкажете за пръв път публично за едно от най-жестоките престъпления у нас, чиято жертва е съпругата ви. Случаят е много брутален, особено за вашия син, който тогава е бил дете. Сега, надявам се, вече можете да огласите подробности от кошмара, сполетял семейството ви преди 20 години? - На фона на Катуница не можем да не си спомним този драстичен случай, тази садистична проява от страна на двама представители на ромското малцинство. Тези цигани през нощта на 17-и срещу 18 октомври 1991 г. посягат на съпругата ми в градинката до църквата “Свети Петър и Павел” и я изнасилват жестоко. Това, което чухме впоследствие от лекарите в “Пирогов”, тези, които са я приели в шокова зала, в реанимация, беше, че са крили от сестрите картината. Случаят е невероятен със своята жестокост. За радост те бяха бързо заловени и получиха едно незаслужено наказание – в смисъл, че тогава бяха отменени смъртните присъди. Отново се видя силата на българското съдопроизводство по отношение на пострадалите и безсилието му спрямо извършителите. - С какво се занимаваше съпругата ви? Навремето се разбра само името й. - Екатерина беше главен специалист в “Булгарлизинг”. Синът ни Марин тогава беше на 11 години. Остана едно съмнение, че не случайно е станало това убийство. - Тоест имитирало се е изнасилване, а жена ви е трябвало да бъде наказана за нещо друго? - Директор на “Булгарлизинг” бе небезизвестният Димитър Тадаръков, агент на ДС и прочее, и там имаше далавера с едни беемвета – първата мутренска история от началото на прехода. Катя е знаела нещо за тези неща, които до ден днешен останаха неразкрити. Твърде възможно е всичко това да е било инспирирано. Казвам го след 20 години. Такива съмнения у близките и роднините наистина съществуват. - С какво съпругата ви е отприщила низките страсти на извергите? - Катя беше мило, етично, възпитано, усмихнато, лъчезарно същество. Добра майка и домакиня, много принципна и изпълнителна като служител. Истината е, че ние бяхме разведени с нея, но тя правеше опити да се съберем в името на детето. Но се случиха тези събития и... С Катя бяхме съседи в кв. “Красно село”. Баща й беше служител в “Машинекспорт”, а майката – в БГА “Балкан”, скромни, трудолюбиви хора. Но техният живот и досега носи отпечатък от тази невероятна трагедия. Преобърна цялото им съществувание. Съпругата ми все пак беше единственото им дете. - Имам спомен, че навремето се писа, че жена ви не е била сама, прибирала се е с някакъв спътник, който обаче избягал... - Не го познавам, нямам представа. Така и не можах да разбера с кого точно е била там и защо е била. - Двамата са били в някакво заведение в кв. ”Разсадника”? - Това е едно долнопробно заведение, където тя не би трябвало да ходи. И оттам също се пораждат съмнения, защото това не е нейното място. Катя беше с много изискан вкус, винаги добре облечена, много чиста, много спретната, със скъпи кожени палта... Не мога да кажа защо се е озовала на това място. Тя беше смела, свободолюбива, волеви човек, не се страхуваше и освен това живееше съвсем наблизо. Тогава все още я нямаше тази ширеща се днес престъпност, все пак говорим за първите години на демокрацията. - Бяха ли й откраднали нещо? - Да, по това ги заловиха. Бяха й откраднали златни синджирчета, които бяха пуснати в продажба и разпознати. И по този начин в рамките на 15-ина дни ги разкриха. Единият от циганите е имал някакъв бизнес с павилиони. Бил е съвсем добре финансово. Другият, малко по-младият, е и по-жесток, личи му от пръв поглед, че е садист. Той е затворникът, който прописа стихове, зад решетките сключи брак с някаква затворничка... Между двамата имало голяма любов. Просто едно откачено момче. Присъдата му беше 30 години, а другият беше осъден на 20 години. - Лавкаджията би трябвало да е излязъл вече на свобода? - Може би, може би. Това, което е интересно да се каже, е, че присъдите бяха смехотворни, защото председателят на съда /по делото имаше двама съдии/ беше за смъртна присъда на единия и доживотна за другия. Обратното – единият от заместниците беше за две смъртни присъди. Тук се намесиха т.нар. съдебни заседатели, които бяха трима, и фактически мачът беше 3:2 за “Левски”, грубо казано. - Марин, синът ви, също е член на ръководството на Българските национални легиони. Това, че за смъртта на майка му са виновни роми, ли го направи националист? - Не, точно това – едва ли. Защото нашата организация не е националистична, ксенофобска, шовинистична. Българските национални легиони просто отстояват българщината. Може би фактът, че извършителите бяха цигани, му повлия до известна степен, но истината е, че той носи българската национална кауза в сърцето си. Но Марин, който е вече 31-годишен мъж, до ден днешен таи дълбоко в сърцето си този трагичен факт с майка му и страда. Страда, въпреки че не споделя. - Тогава казахте ли му какво се е случило с майка му? - Синът ми беше на погребението, беше и свидетел, но никога с него не са били споделяни подробности. По-късно вече ги е разбрал. Ако е научил нещо по онова време, е било по-скоро от “съседска загриженост”, защото близки и познати понякога говорят неща, които не би трябвало да се казват. - Години наред сте имали сътрудничество с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. Прочетохте ли разсекретеното му агентурно досие в Държавна сигурност? - На Каракачанов се дължи това, че организацията ВМРО не е нито вътрешна, нито е македонска, нито е революционна, нито... организация. Това е бизнесклуб Каракачанов, който владее имотите на ВМРО. Казвам го напълно убедено, защото бях близък с покойния главен прокурор Иван Татарчев и Каракачанов просто го измести. Явно това е била задачата. Те са псевдонационалисти, плюс това не носят в себе си нищо македонско. Коренът на Красимир Каракачанов е от Русе, той е син на лидера на БСП Дончо Каракачанов, който е дългогодишен народен представител. Красимир е едно посмешище за ВМРО, за тази кауза. Димитър Тадаръков: “Това, за двете убийства в “Булрарлизинг”, са фантасмагории” - Г-н Тадаръков, Петър Нешков, съпруг на вашата бивша подчинена Екатерина, главна специалистка в “Булгарлизинг”, намеква, че тя е била убита, защото е знаела повече, отколкото трябва, за някакви далавери във фирмата. Има ли такова нещо? - Това са фантасмагории. Първо, видя се, ако не се лъжа, че това бяха цигани. Същите фантасмагории около “Бургарлизинг” се разиграха и след смъртта на главната счетоводителка Михнева, която се оказа свързана с някакви проблеми на сина й. Това са чисто семейни взаимоотношения, но ги прехвърлят служебно. - Защо все пак се стигна до тези “фантасмагории”? - Защото хората обичат шоуто. Същата вечер, когато съобщиха за смъртта на Стефка Михнева, имаше предаване на Маргарита Михнева, в която бе съобщено за някаква далавера на “Булгарлизинг” за 150 беемвета. И веднага го изрепетираха, че смъртта на главната счетоводителка е свързана с това. И нещата със 150-те беевмета се оказаха фантасмагория. В смъртта на тази служителка Катя също се оказаха намесени семейни взаимоотношения. Вече не мога да си спомня точно какви, защото са минали 20 години, но мисля, че съпругът й имаше някакви проблеми с нея. И като не може да ги оправи, ги стоварва върху фирмата. Доколкото знам, тя е била в някакви заведения в циганската махала. Какво прави там посреднощ? Ако има здраво семейство, ще ходи ли по заведения посреднощ? Добринка КОРЧЕВА ДОСИЕ -------------------------------------------------------------------------------- - Изнасилването на Екатерина Нешкова в кв. ”Разсадника” е сочено за “престъплението на века” в България. Младата, елегантно облечена и окичена със златни бижута жена се прибира към полунощ заедно със свой приятел от квартално заведение. Минават през запустяло игрище, където ги нападат двама роми. Спътникът на Катя побягва и я изоставя. Следва брутално изнасилване с... клон. Вкочанената, потънала в кръв и изпаднала в безсъзнание жена е открита призори и откарана в “Пирогов”. Пораженията са били толкова ужасяващи, че дори и при мигновена реакция, лекарите пак са щели да бъдат безсилни. - На 28 януари 1998 г. се отваря личният сейф на убитата бивша счетоводителка на "Булгарлизинг" АД Стефанка Михнева. В касата са съхранявани секретни документи, касаещи дейността на шефове от акционерното дружество (между другото до един лица от ДС), които могат да осветлят мотивите за екзекуцията. - Дни преди разстрела Михнева е споделила с близки, които пък съобщили на следствените органи, че началник от "Булгарлизинг" е теглил от банка крупни суми, които не били осчетоводени. Иззети били документи от "Булгарлизинг", "Пиринпласт", приватизационния фонд "Булгарлизинг", "Еър Варна", строителната фирма "Атлас", "Еврокапитал", "Форс Солия". - 56-годишната финансистка бе застреляна пред входа на жилището й в блок 114 в столичния кв. “Хиподрума”. Убийците Явор Велчев (тогава на 29 години) и Валентин Григоров (тогава 30-годишен) бяха заловени почти веднага. Криминалистите установяват, че двамата, които били членове на организирана престъпна групировка, са се познавали с жертвата. Месеци преди да ликвидират Михнева, те я заплашвали и изнудвали със сумата от 50 000 марки. Убийството било предварително организирано, стана ясно в хода на разследването. Екзекуторите са се подсигурили с 4 автомобила, мобифони и скривалище извън София. Разстрелът е свързан с работата на Михнева като главен експерт по валутата в "Булгарлизинг”, гласеше становището на спецовете от МВР.

не мога да разбера защо почти всички интервюиращи и интервюирани започват с думите, че няма нищо общо с работата й - вече звучи натрапчиво и манипулативно. Защо, ако е секс манияк ще вземе телефона, ако освен това не й е звънил да се видят там, ... а може би е звънял познат да се видят, а е отишъл платен убиец да я ликвидира?

Още една метла ,която е решила да замита престъплението ,това си ти. Тези приказки дето си ги писал са много удобни за вас престъпниците."топ криминалист"в провалена държава от такива "топ ......

ЗАЩО НЯМА ОТГОВОР НА ВЪПРОСА - къде е извършено убийството - там където е намерено тялото или трупът е бил изхвърлен от убийците?? УБИЕЦА МОЖЕ И ДА Е ПСИХОПАТ , но не и крадец на личини вещи на убитата журналистка. Не се коментира липсващият й телефон и дамска чанта. Оказва се, че раследващите ни вкарват в ДЕЗИНФОРМАЦИЯ ТВЪРДЕЙКИ, ЧЕ вИКТОРИЯ СЕ Е ЗАПИСАЛА ЗА ПРЕДСТОЯЩИЯ КРОС И Е ТРЕНИРАЛА ЗА НЕГО!!!! Това не само не е вярно но и не кореспондира с местото на което е намерен трупа. ЗАД ТАЗИ УМИШЛЕНА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ СЕ КРИЕ ОПИТ ДА СЕ ДОКАЖЕ, ЧЕ МЕСТОТО КЪДЕТО Е НАМЕРЕН ТРУПА СЪВПАДА С МЕСТОТО НА ИЗВЪРШВАНЕ НА УБИЙСТВОТО. КОГО ПРИКРИВАТ МВР И ПРОКУРАТУРАТА??

Топ криминалист в България означава ,човек без очи ,без мозък,с гумени ръкавици /които впоследствие изхвърля /на местопрестъплението да се знае , че е бил там и журналистите да го снимат.Уликите впоследствие се откриват от случайни хора или заинтерисовани лица. Забравих да пиша ,че получава много за нищо работа и така е до смъртта му.Заплата,после пенсия +заплата ....и т.н. Затова и няма едно разкрито предсъпление.Всичко е ПАРОДИЯ .

Ани Крулева: “Топследователят” Ботьо Ботев заличи дирите от касапницата в “Белите брези”! 14 февруари 1994 г. – след касапницата в “Белите брези” баретите Индианеца и Марин Чанев са в ковчези, до които достъпът на шефа им Красимир Петров бе строго забранен от колегите на убитите. София, България 25 Авг. 2009, 21:43 Прикриха много неща от трагедията, в която ченгета убиха свои колеги, спомня си бившата шефка на НСлС Ани Крулева за "ювелирната" полицейска операция в "Белите брези". За Иво Карамански тя е твърдо убедена: държаха го в затвора, за да му съсипят бизнеса. Имаше мерак да е известен – това му изяде главата, твърди още следователката. Ани Крулева е родена на 10 септември 1941 г. в София. 20 години работи в прокуратурата. През 1992-1997 г. е член на Висшия съдебен съвет. С Указ на президента Желев от 13 април 1992 г. е назначена за директор на Националната следствена служба /НСлС/. От 1995 г. е адвокат по наказателни дела в Софийската адвокатска колегия. Провокирана от поредното измислено четиво за трагедията “Белите брези” по време на гангстерската война, Ани Крулева реши да разкрие пред “ШОУ” истината, като много от фактите виждат бял свят за пръв път. - Тези дни клиентът на прокуратурата Боби Цанков стартира претенциозна седмична рубрика с “истината” за Иво Карамански и за “кървавата баня” в кв. “Белите брези”. Каква всъщност е истината? - Случилото се на 14 януари 1994 г. в кв. “Белите брези” е едно от най-мъчителните ми преживявания. Рано сутринта ми звънна моят първи заместник Александър Новков, дойдоха, взеха ме и отидохме в следствието на ул.“Майор Векилски”. Там всички бяха съсипани... Беше жестока история. Тя си има предистория и следистория. Тогава много се говореше за т. нар. гангстерска война в София. През 1992 г. ми бе възложено от вътрешния министър Соколов да приберем задържаните в Чехия Димата Руснака, Иво Карамански и другите нашумели по-късно лица, повечето от които вече са на оня свят. После се случиха и първите гръмки убийства - на Крушата, Мечката, престрелката в “Дружба”, където се изпозастреляха хората на Иван Кудев и една пазарджишка групировка, погромът срещу Слави Бинев в “Дескрим” и т.н. При тази прелюдия на т.нар. гангстерска война не чух някъде в МВР да се предлагат някакви мероприятия, свързани с първите избивания между групировките. Чак по-късно, след касапницата в “Белите брези”, следовател ми донесе да подпиша със задна дата готови и съвместно “проведени” мероприятия за ликвидиране опасността от “гангстерска война”. Мероприятия с две години задна дата! Отказах. Но да се върнем на “Майор Векилски”. ================== Когато се запознах с материалите за престрелката, бях ужасена. - Какво толкова ви ужаси? - В дома на бившия шеф на издирването Иван Иванов в кв.“Белите брези” бяха отишли на гости “топследователят” Ботьо Ботев, офицерът от МВР Григор Вълков и... двама сподвижници на Иво Карамански?! За да си говорят! Без никой да знае, без никой да им е възлагал подобна задача?! Преди това обаче нашите се обадили и поискали барети. Да ги охраняват... На началника на баретите Краси Петров не му е било тогава до това да проучва за какво точно е това искане, пък и то идва от висши офицери - първи приятели на главния секретар Коста Богацевски и на министъра Виктор Михайлов. Смее ли да не изпълни нареждането! Беше изпратил някакво новобранче с “Калашник” и още три барети с пистолети. Всичките цивилни. И само един - с бронежилетка. Оказва се, че в същия блок, където е апартаментът на Иван Иванов, живее и Ботьо Ботев, но в друг вход. Пред вратата на Ботьо остава тоя с бронежилетката да пази... жена му. Другите трима се запътват към входа на Иван Иванов. Преди да тръгнат по стълбите, младият с “Калашника”, казва се Билев - брадясал, с дълго манто, неволно или просто за да се изфука, разтваря пеша на дрехата си и отдолу се показва автоматът. Наблизо си играят няколко тийнейджърки и една от тях вижда оръжието. Влизайки в дома на Иванов, Ботьо и Вълков оставят баретите Георги Георгиев-Индианеца и Марин Чанев на стълбищната площадка. Единият - пред апартамента, другият – пред съседната врата встрани. Не са били в никакво входно антре вътре в жилището на домакина Иван Иванов, както Ботьо Ботев после обяснява. Третата барета с “Калашника” – Билев, се качва на горния етаж. Значи, за да пият началствата при Иван Иванов, три барети трябва да ги пазят! - Пили ли са, или са водили важни разговори? - Малко търпение. По същото време в столичната дирекция на МВР на площад “Възраждане” някой си празнува рождения ден и 90 процента от ръководния състав е там. Когато тийнейджърките от блока се обаждат, се докладва на главния дежурен и пращат БМБ-та - група от отряда за борба с масовите безредици. Това поделение беше много добре подготвено, с млади, но подбрани служители. Пристига групата на БМБ и няколко човека се насочват към входа. Влизат. Първи са Митьо Петров и Димитър Смилянов, който пази с гърдите си офицера зад него. Качвайки се по стълбите - дали от страх или без да иска - баретата Билев прищраква “Калашника”. Това допълнително убеждава БМБ-тата, че горе има бандит. Ами че те изобщо не знаят къде влизат, кой живее там, кой яде и пие вътре. Никой не им е дал никаква информация!Знаят само, че цивилни и небръснати мъже с оръжие са влезли в този вход. Щом чува прищракването, Митьо, който върви пръв, открива стрелба, Димитър Смилянов зад него също почва да стреля нагоре по посока на баретата, която е прищракала. И всъщност Индианеца и Чанев се превръщат в мишена, простреляна от упор! Когато почва стрелбата, Индианеца чука на вратата : “Ботьо, моля ти се, отвори!” Чука, моли се, но никой не му отваря, за да го вмъкне вътре и да го спаси. Вместо това, отвътре, от апартамента на Иванов също започва стрелба... - Направо през вратата? - Не, вратата леко се открехва, стреля се и пак се затваря - въпреки молбите на баретата, не го пускат вътре. - Как така!? - Сигурно са решили, че гърмят някои, дето са дошли да ги убиват... Баретите са оставени на площадката като пушечно месо. В последния си миг от живота, Георги Георгиев-Индианеца успява да извади окървавената си служебна карта. Когато БМБ-тата се качват и виждат, че са разстреляли колеги... Всички реват. Сядат на стълбите и реват. - А в апартамента какво става? - Тия вътре, които си водят разговорите на бутилки марково уиски, като почва стрелбата, звънят на Софийско градско управление и искат подкрепление, понеже били нападнати. Подкрепленията тръгват. Добре че по някакъв начин успяват да ги уведомят какво става и колата им се връща. Иначе кой знае, може би подкрепленията пък щяха да избият БМБ-тата... - Страхотия! - Междувременно вратата на апартамента се отваря и височайшите офицери извеждат хората на Карамански. Казват на оплакващите труповете БМБ-та: спокойно, това са наши хора. Преди това от прозореца на жилището на Иванов изхвърлят оръжия. Оръжията са повече от хората вътре. Опитните офицери Ботев и Вълков, които знаят, че такова разследване е от компетентността на Софийска градска прокуратура и Националната следствена служба, си викат прокурор от Военна прокуратура?! Не уведомяват все още никого другиго. След идването на прокурора БМБ-тата са отпратени и започва едно... чистене! - Какво чистене?! - Какво чистене?! - Събират се проектили, мият се кървави следи... Следи от изстрелите има няколко етажа по-нагоре. Замита се всичко – кой, как, къде е стрелял. Чисти се, чисти се, заличават се следите на местопроизшествието. Аз не съм имала друг такъв случай в практиката си. - А военният прокурор? - Следите са заличавани с негово знание, негово благоволение и в негово присъствие! Тогава ни се дават и материалите. Когато отидохме на “Майор Векилски”, и ние ревахме. Всички. След което почнахме работа. Министър Михайлов не беше в София, беше на лов. Премиерът Беров го върна. Идва министърът, идва и главният секретар Богацевски и веднага се почна едно говорене против БМБ-тата, - колко били виновни... - А вие? - Какво ние? Мълчим. Какво да кажем? След като министърът и главният секретар се изприказваха против БМБ-тата, си тръгнаха. Тогава Сашо Новков каза: госпожо Крулева, моля ви вземете делото в дома си, защото ще дойдат пак и ще ми го искат да го “поправят”. Взех делото. После разбрах, че цяла нощ са му звънeли на Сашо. Но на мен никой не посмя да ми се обади. Почнахме работа по “Белите брези” и тя продължи, докато... във Висшия съдебен съвет се смени подсъдността и военните прокурори поеха делото. Това, което ние бяхме събрали, това и си остана. След нас никой нищо не свърши. Беше образувано наказателно дело в Софийския военен съд срещу БМБ-тата Митьо Петров и Димитър Смилянов. Това дело мина през всички инстанции на Военния и Върховния съд, така че то се съхранява в Съдебната палата, не може да изчезне. Най-интересното беше, че след като напуснах следствието и станах адвокат по наказателни дела /но си останах член на ВСС до 1997 г./, един ден при мен дойде Смилянов и поиска да поема защитата му. Даниела Доковска пък беше адвокат на Митьо Петров. Обстановката по време на засекретения процес беше изключително тежка. Нямаше публика, нямаше журналисти. Самото дело беше образувано от покойния прокурор Николай Колев, когото главпрокурорът Татарчев непрекъснато предлагаше за зам.-главен прокурор и ВСС непрекъснато го отхвърляше. Колев наложи правна квалификация умишлено убийство - с всичките най-тежки придружаващи квалификации на най-тежките убийства. Пълен абсурд. Не бях срещала такава преднамереност, такова нечестно отношение. Разпитвахме Ботьо Ботев и Григор Вълков, който беше въоръжен с ПСМ – пистолети, които имаше на въоръжение само при дамите-следователи. Това оръжие е от забранените, защото убива, където и да попадне изстрелът, понеже е с дебалансирани куршуми. С такова оръжие беше стреляно отвътре, от апартамента на Иванов. - Значи е стрелял Григор Вълков? - Зададох му този въпрос. Всички разбраха значението му... Разпитвахме и министъра Виктор Михайлов. Иван Иванов – също. Председателят на съда задаваше много остро въпросите. По мое искане, след като го разпитахме, съдията остави Ботьо Ботев в залата, за да не излезе навън и да обясни на следващия какви въпроси му се задават. Ботьо отричаше, че са пили. С военния прокурор се бяха погрижили за замитането на всички следи веднага след стрелбата. Когато го попитах защо не е отворил вратата, когато Индианеца е викал “Ботьо, моля ти се, отвори!”, и защо не го е дръпнал вътре в антрето, за да го спаси, след дълго увъртане накрая Ботьо рече: Страх ме беше... - В крайна сметка как приключи делото? - Митьо Петров получи 5 години ефективно. Моят клиент Димитър Смилянов го осъдиха на поправителен труд, което беше удръжка от заплатата му в МВР. Заведох дело в Софийския градски съд и една съдийка, която после много израсна в йерархията, го възстанови на работа. И Смилянов се върна в МВР - напълно побелял. Участва в ареста на Димитър Джамов. Дори получи награда. Повече от половин година редовно ми се обаждаше. Сетне ми се обади един от ръководителите му, а междувременно – родителите му. Искаха синът им да бъде вкаран в психиатрия... - Защо?! - Срамуваха се от него. Успяха да го вкарат в Курило, но той избяга. Дойде при мен по халат и джапанки: “Крулева, искат да ме освидетелстват, лекарите казват, че съм агресивен и искат пари от мен - кажи ми, такъв ли съм?” Шефовете му пък ми бяха казали, че никой не иска да излиза с него на задача, защото той говори само за “Белите брези”. Това му беше станало фикс идея. След психиатрията се прибра в родното си село, имаше си приятелка, която му роди дете. Два пъти беше задържан в четири сутринта без никакъв повод, служители на МВР му се заканваха по телефона. Явно бяха хора, които са смятали, че баретите наистина са убити безсмислено. На Смилянов му остана един завинаги съсипан живот... Мисля, че и баретите, които напуснаха поделението на Краси Петров, не бяха справедливи към него. Той не можеше да не изпълни заповедта на висшестоящите. - Казвате, че “гангстерска война” на практика не е имало. А стрелбата пред ресторант “Севастопол”? Къде във всички тези истории е Иво Карамански-Кръстника? - Две години – между 1995-а и 1997-ма - чрез журналисти или други познати Иво Карамански беше искал аз да му стана адвокат. Две години отказвах. Тогава той лично позвъни в кантората ми. Реших да разговарям с него. Попита ме къде можем да се срещнем и аз му казах: в кантората ми, разбира се. Той ме пита: а защо в кантората? Ами защото аз не пия и не пея, викам му! /Понеже няколко дни по-рано в пресата се беше появила снимка, на която той и главпрокурорът Иван Татарчев пееха в някаква кръчма на Ивановден./ Карамански се обиди и затвори. Минаха няколко седмици и пак се обади: Крулева, вие не ме познавате, аз не съм от тази категория, от която си мислите, че съм. И се съгласи – може и в кантората. Видяхме се и го попитах – добре, има толкова много бивши прокурори и следователи, които се занимават с подобни дела, защо искате аз да ви бъда адвокат? Каза ми: щом дам една чанта с пари на някой адвокат да я занесе на някой съдия или прокурор, тоя за мен вече не е адвокат. Искам истински адвокат, като вас. Този комплимент сработи и наистина се заех с делото му. Запознах се със съпругата му Галя Лукановска – изключителен човек. Видях се и с Клара Маринова, която му беше пресаташе и пиар по това време. Видях и един от хората му, които са били в апартамента на Иван Иванов при стрелбата в “Белите брези” – Сава Бабаиди. Излишно е да обяснявам, че от него получих още по-пълна картина картина какво е ставало вътре. - Тогава Карамански е бил в затвора, за да го опазят жив? - Първото, което ми разказа той, беше, че не е бил в затвора. И че не са водени никакви разговори с Иван Чобанов. Във всичко това няма никаква истина. - Каква е тогава истината? Карамански сам отива на няколко пъти в полицията, за да се предаде. Излизат оперативните навън и му викат – бързо се махай оттук, че наоколо са борчетата! Всъщност цялата борба тогава е между “ВИС” и неговата “Корона инс”. И полицаите не са го убеждавали да се предаде, ами са го отпращали! Делото, по което го защитавах, бе за побоя и грабежа в казиното “Богат-беден” - на Чико. От всички дела, които са ми минавали през годините като прокурор, това беше най-смехотворното! Някакви дребни крадци на злато до време се отчитали на “Корона инс”, а после били придърпани от ВИС. В “Богат-беден” не е бил Иво, а хора от охраната му. - Той къде е бил, докато вътре се млатят? - Бил е някъде навън. Не имало нито побои, нито грабежи. Просто са си изяснявали въпроса – защо вече давате на тях, а не на нас? Имало е един счупен нос - не на клиент, не на човек от ВИС дори, а на един от дребните крадци. Но това дело беше използвано, за да се блокират всички сметки на “Корона инс”, да се блокира бизнесът на Иво. Блокираха и приятелката му Галя Лукановска, която си имаше собствен бизнес. Това беше целта. Не знам защо си мисля, че цялата история около Маргините днес е със същата цел – блокиране на бизнеса им. Точат се някакви дела, точат се - нищо, но им ликвидираха бизнеса. Когато навремето прочетох делото на Карамански и си направих справка за миналите му осъждания, стигнах до извода, че той изобщо не е криминално проявен. Имаше нещо за дребни кражби, имаше реабилитация, но нищо съществено нямаше. Неговата слава на Кръстник тръгна от изпълнението му на Песента на Кръстника на онзи концерт на Лепа Брена. Имам плочите му, подари ми ги. Слабото му място беше, че търсеше публичност. На една от последните ни срещи бяхме на една масичка в “Радисън”, срещу парламента. Взеха да излизат депутатите. Той почна да ми ги показва: ей тоя ми регистрира фирмата, ей оня беше в “Корона инс” - здравей на този, здравей на онзи... - А охраната му? - Пазеха го руснаци. Седяха на нашата маса - погледах ги една-две секунди и моментално се преместиха. Явно с годините не съм си изградила мил поглед към подобни типове. Имам си свои изводи и заключения за причините за подобна охрана, но не искам да ги споделям. А преди това го пазеха офицери от НСС. Питам го: защо? И той ми казва: ами те и без това са ми непрекъснато по петите, по-добре да ме виждат какво правя... Едно интервю на Славей КОСТАДИНОВ

Никога няма да се разбере истината за това убийство,а защо ли?

Колкото и да си чешем езиците, момичето го няма и няма да се върне. По-добре да замълчим, а срещата със смъртта и нас рано или късно ще ни споходи.

Доста тъпо изказване

стига глупости от всекви хора всеки дава акъл и информация айде млъкнете малко оставете полицията да работи всезнайковци

Да обсъдим любимата версия на сеирджиите - че административната шефка на регионална телевизия в Русе е напипала е измами с ефрофондове и заради това е трябвало да умре. С какви разследвания всъщност се е занимавала тази Виктория Маринова? Нещо за кокаиновата мафия, оръжените концерни? Не. Цитат от новина тук от онзи ден: "Петър Николов се оказа добър познат на жестоко убитата Виктория Маринова. Ето какво написа адвокат Николов на страницата си във Фейсбук: Не мога да повярвам, че това се е случило с теб, Вики! Тези дни трябваше да се видим, за да направим интервю за 11-те деца от Русе, защото ти живо се вълнуваше от проблемите на децата и не само тези деца..." Значи последно тази журналистка е работила по тема за съдбата на някакви деца. В Русе. Това е регионална телевизия, нищи и рови проблемите в района, занимава се с такива неща. Ако г-жа Маринова е нищела сензационни разкрития за измами с еврофондове, то тя е трябвало да снове между София и Брюксел и да не се занимава с други маловажни неща. Проблемите с децата да ги остави на някоя нова колежка - стажантка, а тя ден и нощ да рови и да разследва някакви си крупни измами за милиарди. Съжалявам за сеирджиите, които тръпнат от идеята за световни заговори и крупни измами, разкрити от млада и смела журналистка от никому неизвестна местна телевизийка, скъпо заплатила с живота си за това.

Скрий се някъде, бе боклук! Обсъждай на майка ти ... Кой сериозен човек ще тръгне да обсъжда каквото и да е с долен трол, бе чукундур!

LeGrandTulup

Май ти развалям кефа, а конспираторе - сеирджия?

Заради такива като теб България е унизена в ъгъла. Продадена за кутия цигари. Уважавай! Журналист Маринова е работила по много теми, много неща са я вълнували, имала е голяма душа за рязлика от теб! Последнито й предаване е от 1 Септемвеи -Детектор, там говори за потресаваща корупция!!!

Заради такива като теб България е унизена в ъгъла. Продадена за кутия цигари. Уважавай! Журналист Маринова е работила по много теми, много неща са я вълнували, имала е голяма душа за рязлика от теб! Последнито й предаване е от 1 Септемвеи -Детектор, там говори за потресаваща корупция!!!

Taktikata za otvlichane na vnimanieto ot istinata.

По уликите и начина на жестокото убийство, уликите е практиката водят до една малцинствена група ,гравитираща около СТОЛЕТНАТА баба ЯГА.....

около пожарната

Не бе, убиецът е от тайната организация Спектър, а нашите журналисти са мега разследващи и знаят много неща. И единственият начин да ги спрем, е да ги убием. Шото иначе, видиш ли ще ни разкрият ахахахахаааааааааааааааааааааа. Ама да не убием топ журналисти, а някакви неизвестни никому журналисти. Ем да са млади и ем убави, та да жалим повече. Нещастници, айде елате на себе си и слезте на земята. Криминално престъпление е това убийство. А журналистите, които бяха убити заради разследванията си, се знаят кои са. Пример - Политковская.

каква журналистка беше Политковская ? Посрественна американска точилка

Ако това бе коментар на някой друг, на когото и да е, едва ли щях да обърна особено внимание на някои - как да ги кажа - общо взето глупави неща, но тъй като са на представения ни за "топ криминалист" Ботъо Ботев, ще си направя труда да наблегна на няколко момента. Истински безпристратен следовател не говори по този начин, като какво било "най-вероятно - престъплението да не било планирано". Това какви случаи са имали в миналото и че имали такива престъпници, които като ги заловели и питали отговаряли, че нищо не си спомняли и нищо не знаели са - отново повтарям - ГЛУПОСТИ, естествено че всички знаем как заловени престъпници нищо не знаят, невинни са и нищо не си спомнят, ИЛИ СА "ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕСЛЕДВАНИ"... И понеже този вече определи не само какво точно е станало, но и дори мотива на престъплението, че бил сексуален, а не грабеж, само ще напомня на същия, че ТОВА УБИЙСТВО МНОГО, АМА МНОГО НАПОМНЯ НА ЕДНО ДРУГО, НА ЕДНА СЪЩО ТАКА МЛАДА И КРАСИВА ЖЕНА, ПРЕДИ ГОДИНИ, КОЯТО СЪЩО БЕ ЗВЕРСКИ ПРЕБИРА И ИЗНАСИЛВАНА (И ЗАВИРАНИ И РАЗНИ НЕЩА... - ОТВРАТИТЕЛНА ИСТОРИЯ)! И макар и времето и мястото да са различни (това убиство, което например визирам бе в София), ИМА СХОДНИ ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ! И само да спомена, че тогава намериха и набедиха двама цигани, НО НИКОГА НЕ ПОЖЕЛАХА ДОРИ И ДА СТИГНАТ ДО ПОРЪЧИТЕЛИТЕ НА ТОВА НАПАДЕНИЕ, А ИМАШЕ МНОГО ВИСОКОПОСТАВЕНИ ЛИЦА, КОИТО БЯХА ОТКРАДНАЛИ МНОГО ГОЛЕМИ ПАРИ И АКТИВИ И ИСКАХА НА ВСЯКА ЦЕНА ТАЗИ ЖЕНА, КОЯТО БЕ СЕ ЗАКАНИЛА ДА РАЗКАЖЕ ВСИЧКО ЗА ТЯХ, ДА ЗАМЪЛЧИ, по възможност завинаги! И ... случайно пак така бе нападната и изнасилена, уж от такива, които не го планирали, случайно! Е, Ботев, сещаш ли се за онова убийство, господин топ -криминалист, който ЗАЛИЧАВАШЕ КРЪВТА И СЛЕДИТЕ ПРИ УБИЙСТВОТО НА ДВЕТЕ БАРЕТИ В "Белите брези", или трябва да продължим с фактите И ИМЕНАТА ЗА ОНОВА УБИЙСТВО!?! КОЕТО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ БЕ ПО-МАЛКО СКАНДАЛНО И ЖЕСТОКО ОТ ТОВА, просто през годините МВР И ПРОКУРАТУРАТА СКРИХА И ОМАЛОВАЖИХА МНОГО УБИЙСТВА И АТЕНТАТИ!!!

Всичко много хубаво, но в Ню Йорк Таймс и по цялата европейска преса се писа за убитата журналистка и за това, че правила разследване за корупция. Веднага Запада побърза да даде своята версия. На кой да вярваме сега?

А кой го квалифицира криминалиста горе за "топ". Титли.... титли... без покритие. И защо неговото мнение трябва да е меродавно. И защо поведението на един убиец трябва да е същото като на друг убиец. Ах даааа разбира се. поведението на едно некадърно ченге е същото като на друго некадърно ченге.

Аз писах през деня какъв може да е убиеца, но ме изтриха бдителните модератори. Сега ще пиша в Езоповски стил. Ами открит е ДНК материал, но няма как да бъде сравнен с този на убиеца. Много са мъжете в гетото и едва ли някой ще влезе там и тръгне да взема ДНК проби от всички мъже. А и гетата в България са много. Така че убиецът може и никога да не бъде открит. По обективни причини, независещи от разследващите.

Чуждите медии на първо място слагат версията за убийство, свързано с разследването от журналистката на злоупотреби с евросредства Потърсете на Интернет за "TVN Victoria Marinova" и също за #GPGate ... Потърсете тази публикация на конспиративна медия: "New York Times Rage Against “White Women” Leaves World Stunned After Rape And Murder Of Journalist Unmasking “Deep State” Crimes" където се говори за получен “license to kill” на бели жени по целия свят от т.нар. “Deep State”.... и за Rape And Murder Of Journalist Unmasking “Deep State” Crimes...

Сравнете информацията тук с тази от Washington Post, ABC News, CNN, independent.co.uk, aljazeera.... Потърсете на Интернет за "Journalist Viktoria Marinova raped and murdered in Bulgaria". Ще видите например изказването на Франс Тимерманс: “Again a courageous journalist falls in the fight for truth and against corruption,” Frans Timmermans, vice president of the European Commission, said Monday in Brussels. Навсякъде, дори в медия като aljazeera се цитира, че Виктория е стратирала наскоро предаването Детектор, в което последното предаване се е дискутирало измами с европейски средства: "Marinova was an administrative director of Ruse's small private TVN television and had recently launched a new current events talk show called "Detector". The last episode of the show on September 30 broadcast interviews with investigative journalists Dimitar Stoyanov from the Bivol.bg website and Attila Biro from the Romanian Rise Project, about an investigation of alleged fraud with EU funds linked to big businessmen and politicians."

Който и да е - пожелавам му дълги години в панделата, съпроводено с продължително разширяване на халката.

А може би се опитва да манипулира общественото мнение ,може и той да е поръчан ... След като там е клошарско и наркоманско сборище , какво е търсила и защо е била там ???

то и Борисовата е пълна с наркомани и клошари, ама цяла София там. С изключение на кварталите, ама те там си имат други места за събиране на клошари и наркомани, а и поне половината квартал е такъв.

Това е място, пълно с рибари, това е алея, от която тръгва маршрут за доста велосипедисти, това е алея, където много русенци тичат за здраве!

Държавата е докарана дотам, че май трябваше Б. Ботев да стане м-р на Внутрение дела. Извънредните ситуации изискват извънредни мерки, както се казваше в онзи филм... като спомен за ген. Енрот!

Семпла история.След няколко дни ще ви открехна защо. Голема гюрлутия за голема реклама. Знаят се и се търсят- двама са! Но, ни фърлят в 6-та глуха за по толема тайнственост.

А ако излезе, че изнасилването е инсценирано и сега ни замазват очите с психопат на свобода.... какво правим....

Уникално мъдра мисъл - изнасилването е инсценирано, като е извършено... изнасилване. Гениално!

Ти там ли беше ? Какво точно се случи ???

- е осъзнал какво е направил и се е опитал да заличи следите - Така се е опитал, че направо ги е заличил и още не може да бъде открит. Доста смешно твърдение, като се има предвид че такова сериозно престъпление се върши от опитен рецидивист, а всички рецидивисти в тази област /изнасилвания, блудства, убийства/ си ги имат на отчет с ДНК-то им. Напомня случаят в Нови Искър, те и тогава изкараха един застрелян и казаха - той беше. Сега очаквам някой сополив циганин, или някой луд от болницата да избутат най-отпред..

Ботьо може от много неща да не разбира, но от работата си като криминалист разбира бая! Престъпника ще го задържат скоро.Въпрос на време.

ako си е пуснал брада и е с качулка, едва ли ! Те в едно село като Ботевград от които половината цигани, другата половина бабички и дядовци не можаха да установят издирван, хем живя при любовницата си 3 седмици, ама ченгетата точно там не били проверили ! Нищо че 3 седмици сама жена купувала от магазина под блока по 3 кутии цигари, 2 хляба и по 2 кг. кайма на ден... може пък да и се е отворил апетита ;))

Доколкото си спомням този беше шеф на "Убойства" когато ги броеха над 150 знакови неразкрити убийства. Вервай му!!!

Не е важно кой, а защо! Между другото- деменцията е бъдещето на всички. Лайняри смотани, всичко пропада и се руши, а те търсят коя е реката започваща с Ду... и завършваща на нав. Крадливи типове имащи шанса да мародерстват в България. Общо взето-боклуци!

как от тъп милиционер се става топ криминалист?? индивида изрекъл фразата: подмамиха ме да ида на рожден ден на иво карамански станал топ криминалист?? или: изтръгвах нокти, нанасях побои, изтезавах, нека ме съдят??

Както от "главен мултак на републиката"-----се става министър на културата на царството на дръвниците, дърт дядя тъп!:)))))))))))))

не съм ти чичо, синко! а вежди е творец признат, и творбите му могат да бъдат пипнати и с "топ криминалиста " си приличат само по пиенето!

Мултака прави изкуство, колкото аз в тоалетната сутрин след 1 чаша горещо кафе.. Стара комунделска тактика на агентите - избутват един отпред и викат 'ти си голем !' и всички овце след него 'той е голем, браво' и така се създава име и имидж. Колко изложби има в чужбина турчина ?! В колко западни издания го има турчина ?!