38-годишната Антонина Зоева от Сливен, която живее в град Ретимно на остров Крит, е в неизвестност от 4 дни, това съобщи пред в. "24 часа" председателят на местното българско дружество - Петър Анастасов. Той научил от близките на жената.

"След като се свързахме с няколко нейни познати и те потвърдиха, че последно е забелязана в петък около 18:00 часа. Уведомили сме българското посолство. Полицията на Крит се е самосезирала след позвъняване по телефона от семейството й от България, както и от нейна позната, която също е декларирала липсата й", уточни Анастасов.

Телефоните на Антонина били изключени от петък. Снощи късно вечерта полицията е направила проверка на последното място, на което е забелязана - село Хумери до Ретимно.

Умоляват се всички, които имат информация за нея, да съобщят на властите или в българското посолство.

Това е трети инцидент с българска гражданка в района на град Ретимно от началото на месеца. Първо изчезна 37-годишната Десислава Илиева от Бяла Слатина. Тя имала интимна връзка с гръцки гражданин и била бременна в 4-ия месец. Самият той обаче - 45-годишен мъж, беше намерен обесен в село в южната част на Ретимно няколко дни след изчезването й. Популярното гръцко разследващо предаване "Светлина в тунела" се включи в издирването.

Преди дни пък беше намерен трупът на Александра Бижева, изхвърлен от морето на самотен плаж в град Агио Николау на остров Крит. Според полицията тя се е удавила, но близките казват, че е имала страх от водата и имат съмнения, че е била убита.