Две българки, ученички в Rolling Meadows High School, са обявени за издирване от полицията в чикагското предградие Arlington Heights. 16-годишната Натали Наскова и 18-годишната Велина Шентова са в неизвестност от няколко дни. Последната информация за тях е, че са били на училище, съобщи сайтът bg-voice.com.

"Моята дъщеря просто не се прибра. Каза ми, че трябва да остане допълнително след училище, но така и не се прибра", разказа Наталия Пенчева, майка на Натали.

Жената се е чула по телефона с Велина във вторник вечерта.

"Аз я молих, ако знае нещо за Натали, да ми каже, но тя заяви, че нищо не знае".

На следващата сутрин и тя изчезнала безследно.

Бащата на Велина - Делчо Шинтов, кара камион и не е бил в града по това време, но каза, че се е чул за последно с дъщеря си в сряда сутрин, когато тя му казала, че й е било лошо и че не и се ходи на училище.

"Аз и казах, че трябва да иде и тя ми каза добре, ще ида. Трябва да вземе изпити преди да си замине за България. В много добри отношения сме с дъщеря ми", добави той.

По-късно - към 10,30 часа, Натали му се обадила и му казала, че Велина не е отишла на училище.

"От тогава и звъня и досега телефонът й е изключен", каза още Шентов.

От разследващите разбрал, че няколко момичета от училището са казали, че са видели тийнейджърките на бензиностанцията в Арлингтън Хайтс с мъж, видимо по-възрастен от тях, от латино произход. Към момента обаче от полицията не дават никаква информация по разследването и не са пуснали дори съобщение към медиите.

"Телефоните и айпадите им са изключени, няма как да се проследят. Моля се само да са добре, дано да са някакви детски щуротии. Момичетата са хубави, те мислят още по детски", каза още майката на Натали.

От дома им липсват някои нейни дрехи, както и зелената карта на 16 годишната Натали, въпреки, че като властите няма да й разрешат да напусне страната сама. Възможно е момичетата да са решили да избягат, но според майката без пари, не могат да стигнат далеч.

Делчо Шентов пък добави, че не е забелязвал никакъв знак, че дъщеря му Велина планира да бяга или иска да напусне дома си или града. 

"На 22-ри има билет за България. На 24-ти нейния випуск има бал, купили сме обувки, чанти", разказва бащата.

Родителите молят, ако някой има информация за момичетата незабавно да се обади на Arlington Heights Police Department на 847-368-5300.