Специализирана акция за финансови престъпления започна на зеленчуковата борса в столичния квартал "Слатина". В акцията участват екипи на "Националната полиция" и "Жандармерята".

От МВР потвърдиха, че се провежда полицейска операция като обект на проверките са офиси, гаражи и частни домове.

По неофициална информация проверяват се и други фирми в София, свързани с бизнесмена Красимир Каменов-Къро, известен като ъндърграунд герой от ВИС-2. Към момента няма данни за задържани.

Засилено е полицейското присъствие в района на борсата в "Слатина". Тържището е изцяло блокирано.

Известният от миналото бизнесмен живее от над 10 години в Република Южна Африка.

През януари 2020 г. при международна операция в съседство на мястото, където сега тече операцията, бяха задържани голямо количество наркотици - над 100 кг кокаин, импрегнирани в кашони. Дрогата бе открита в района на Зеленчуковата борса на столичния кв. "Слатина". Тогава бяха задържани трима души, сред които и бивш директор на Агенция "Митници".

През април тази година бяха задържани хора от групата на Къро във връзка с убийството на бившия полицай Любо Иванов в столичния квартал "Лозенец". След покушението на Иванов в медиите излязоха информации, че той е работил за Къро, но от известно време между тях възникнало напрежение. Според източници от МВР, Каменов започнал да подозира своя човек, че го мами в бизнеса с нелегални цигари.