Това съобщи директорът на Областна дирекция МВР – Смолян комисар Кирил Хаджихристев, цитиран от "Фокус".
Фирмата е собственост на съпругата на ортака на изчезналия Мето Илиянски - Красимир Каменов-Къро  - Светлана Каменова, съобщи frognews. Каменов, който отдавна е в ЮАР, е и един от най-близките приятели на наркобоса Христофорос Аманатидис, по-известен като Таки.
Убиецът Траянов участва в управлението на Сдружение “Български клуб по бойни спортове – Ситалк” и фирмата “Бини Трейдинг”, показва справка във фирмените регистри. Съдружниците му се занимават с търговия и строителен бизнес. Траянов е адресно регистриран в столичния квартал “Банишора”. Притежател е на фирмата “Мейл 2”, която се занимава с куриерски услуги. В нея е съдружник с 30-годишния Георги Найденов, който също е състезател по бойни изкуства.
От проведените действия за изясняване на причините, довели до двойното убийство, е станало ясно, че пистолетът, с който охранителят е стрелял, е марка „Глок” и е бил законно притежаван от един от убитите. В момента се изяснява как пистолетът се е озовал у Траянов и как се е стигнало до стрелбата.
Изяснено е също, че петимата мъже са били на понтона с цел риболов, като стрелбата е станала, докато компанията е вечеряла. И двамата убити са застреляни в главата.
На този етап от разследването от полицията не оповестяват възможните причини за трагичния инцидент, но изключват комерсиални или прагматични мотиви за стрелбата. Продължават разпитите на свидетелите на нощната стрелба, които все още са в състояние на стрес.
По-късно наблюдаващият прокурор Даниела Ангелова съобщи, че убитите са 35-годишният Борис Сбирков и 30-годишният Мартин Кючуков, предаде БГНЕС. Резултатите от експертизите ще бъдат готови до 48 часа и тогава ще стане ясно дали извършителят на жестокото престъпление е използвал наркотици. Смолянският прокурор Даниела Ангелова съобщи, че извършителят на двойното убийство е заплашен от лишаване на свобода от 15 години до доживотен затвор. Няма данни той или простреляните да имат криминално минало, съобщи директорът на ОДП Пловдив Тодор Чонов.
30-годишният убиец е задържан за 24 часа в Районното управление на МВР – Девин, но ще бъде поискан 72-часов арест. Комисар Хаджихристев изтъкна, че в момента на задържането си той е бил в неадекватно състояние, взета му е кръвна проба и урина за съдържание на опиати в кръвта.
Освен това Виктор Траянов е бил спортист, като е тренирал самбо. Той е бил състезател на столичния клуб "Илинден", показа проверка на Дир.бг.

Вижте снимки


Вижте видео от яз. "Въча"