Голяма спецакция тече в Бургас срещу банда, ръководена от несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите.

По информация от източници от МВР задържани са около 15 души от обкръжението на Очите, съобщи онлайн изданието на вестник "24 часа". Засега той не е арестуван. Предполага се, че е в чужбина. Неофициално се твърди, че той е обявен за издирване, предаде Нова телевизия. Ролята на Желязков била конспиративна, не общувал директно с подчинените си. Преди години той изтърпя присъда като наркобос.

От пресцентъра на държавното обвинение съобщиха, че Специализираната прокуратура съвместно с ГДБОП са задържали организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици. Ръководителят и участниците са известни лица от криминалния контингент. В момента в Бургас и областта се провеждат действия по разследването. По разпореждане на главния прокурор на място е заместникът му Иван Гешев за оказване на методическа помощ и координация, се казва още в съобщението.

Очаква се Гешев да даде пресконференция.

Митьо Очите оцеля преди 2 години след стрелба в заведението "4 Yuo", като обвинени за това бяха хора на врага му - Божидар Кузманов - Божо Кравата.

Паралелно с тази операция върви и друга, разпоредена от главния секретар на МВР - за проверка на кортежи на луксозни автомобили по Черноморието, съобщи БНТ.

(Очаквайте подробности)