Български и турски следователи ще направят около 20:30 часа тази вечер следствен експеримент на мястото край границата, където при стрелба в понеделник беше убит 32-годишния полицай Петър Бъчваров, потвърди за БТА ръководителят на Окръжната прокуратура в Ямбол прокурор Дойчин Дойчев.

Целта е да се установи откъде точно са изстреляни куршумите по българския граничен патрул. Възстановяването на събитията ще стане по времето, когато е била произведена стрелбата в района на 242-ра гранична пирамида до село Голям Дервент, община Елхово.

Окръжната прокуратура образува досъдебно производство на 8 ноември. Разследването се води по чл. 116 от Наказателния кодекс за причиняване на смърт по непредпазливост на длъжностно лице. Законът предвижда за това престъпление от 20 до 30 години лишаване от свобода или доживотен затвор. По делото са назначени балистична и съдебно-медицинска експертиза.

Граничният полицай бе убит при стрелбата на българо-турската границата при село Голям Дервент. За убийството бяха задържани двама братя, турски граждани.