"Нищо няма да го спре да убие някой. Способен е на всичко, за да защити живота си. Най-вероятно ще направи това, което направи и другият избягал - да лиши от живот някого. За тях това е най-лесното, те са хора убийци" - това заяви бившият следовател Андрей Цветанов за избягалия от Софийския затвор Радослав Колев, който все още се издирва, след като съучастникът му Владимир Пелов беше убит.

"Бягат двама и убиват човек. Не работим добре и вината не е само на МВР, а и на прокуратура и следствие", заяви още той.

По думите му е задължително Колев да е сменил външния си вид, така както Пелов си бил пуснал брада, което разследващите обявиха като една от причините да не могат да го заловят.

Що се отнася до престрелката, при която той беше убит, а след това на мястото бяха открити 3 оръжия, бившият следовател коментира, че може да са били и трима души на мястото, но ДНК експертизата ще го установява.

Вчера една от жертвите на Радослав Колев, който е осъден на 26 години затвор за убийство и опит за убийство, но успя да избяга само след 2 години в затвора, разказа, че той е безпощаден садист.

"...Радослав скочи и започна да ми нанася ударите. По главата, по лицето и по тялото... Първо с ръце, после с нож и чук... Имам една голяма дупка в главата, която ми е от чука. Успя да ми счупи черепа. Имаше една огромна дупка, в която сложихме тениска, за да спре кръвта, докато дойде линейката. Всички белези са ми спомен от него", каза Тихомир Каменов.

Близките на Колев обаче се появиха по телевизиите и се обърнаха към него с призиви да се пази и че те го обичат.