Въоръжен обир е станал в сряда вечерта във Враца. Маскирани бандити са ограбили клон на "Ийзи Пей" в ж.к. "Дъбника", съобщава Bulnews.

Двама маскирани нападатели заплашили двете касиерки с ножове и по непотвърдена засега информация отмъкнали между 4000 и 5000 лева. Уплашените служителки веднага подали сигнал на телефон 112.

"В 19.13 часа нахлуват двама маскирани, заплашват едната касиерка с нож и искат парите. 3988 лв липсват от касата. 4 охранителни камери са ги заснели",коментира пред Нова тв собственикът на офиса Ивайло Иванов.

Появиха се спекулации, че касиерките са съучастници в обира, тъй като не оказват съпротива на крадците. Собственикът категорично отрече подобни твърдения.

"Касиерките са инструктирани, ако се случи такова нещо, да пазят здравето си и живота си. Така са инструктирани при започване на работа. И двете са доста разстроени. Едната дойде на работа, изглежда недоспала и изморена. Имаше много голям полицейски ресурс. Полицаи работиха тук до късно снощи. Предполагам, че ще ги заловят, не ми приличат на професионални крадци", смята Иванов.

Цялата полиция в града е на крак. Криминалистите преглеждат записите от видеонаблюдението. Градът е напълно блокиран с цел да бъдат заловени извършителите.

Новината за въоръжен обир е поредна за последните дни. Във вторник и сряда по подобен начин бяха нападнати клонове на банки в София. Маскираните и въоръжени нападатели отмъкнаха общо над 20 000 лева. По-късно обаче разследващите обявиха, че между обирите няма пряка връзка.