Новогодишният инцидент в центъра на Симитли е пореден епизод от старата вражда между кмета Апостол Апостолов и бизнесмена Методи Бачев. Това стана ясно часове след изтичането на информация за масов бой с участието на градоначалника и сина му Стефан, който е футболен съдия и депутат от ГЕРБ.

В полунощ Апостол Апостолов произнесъл приветствие към гражданите на площада, след което започнала заря. Хората са извили хоро, на което се е хванал и кметът със сина си. По думите му, собственикът на строителната фирма "Агромах" Методи Бачев внезапно започнал да хвърля от терасата на кафенето си по празнуващите пиратки с мощен заряд. Кметът му потърсил сметка, след което Бачев го ударил.

"Хвърляха пиратки по хората, изместиха хорото от площада. Аз тръгнах към тях да ги поздравя с бутилка шампанско. Тръгнах да ги поздравя, те почнаха да хвърлят пиратки по мен, качих се горе на терасата, казах какво правите - глупости и така нататък, отнесох два- три шамара", каза Апостолов пред bTV.

"Обадих се на телефон 112, извадих си и медицинско за нанесените ми удари", допълни Апостолов.

От другата страна твърдят пък, че кметът нахлул в заведението и станал въргал и бой.

"С много такива едри крачки и много настървено се качи към мен, удари ме, дойдоха негови хора, които го дръпнаха, дойде депутатът Стефан Апостолов, който ми нанесе няколко удара, душеше ме. Кметът Апостолов удари сестра ми, аз се опитах да ѝ помогна, той падна на земята", каза Методи Бачев.

Той е предал записите от заведението на полицията. "От видеокамерите ще се разбере кой какво говори", каза още Бачев.

Хората от площада обаче поддържат версията на кмета. И казват, че Методи Бачев и приятелите му били агресивни и пречели на веселбата на площада.

"Кметът отиде да им направи забележка, беше с една бутилка шампанско. Пръсна първо, после я хвърли по тях да престанат, защото хората играха хоро и раздаде по един-два шамара кметът на тия къде хвърляха пиратки", разказа Георги, станал свидетел на инцидента.

"И после бой. Кметът е скочил и синът му с него, и от заведението Тото, и неговите хора, но това е, че сега всички гледат него да го оплюват, а той скача да защити хората", каза друг очевидец.

В полицията има жалби, подадени и от двете страни, случаят ще се разследва.

От прокуратурата съобщиха, че не става дума за юмручен бой, а за спречкване. Добавиха още, че няма образувано досъдебно производство, но по случая се извършва проверка и се разпитват свидетели.

От областното ръководство на ГЕРБ казаха, че ще вземат отношение, след като приключи разследването.

Старата вражда между Апостол Апостолов и Методи Бачев стана национално известна през 2016 г. Тогава в интернет плъзна видео как строителният предприемач обявява по микрофон пред жителите на село Черниче, че кметът на Симитли е "е..л" премиера Борисов. Последвалата проверка на местния сайт, публикувал записа, накара тогавашния вътрешен министър Румяна Бъчварова да поиска оставката на шефа на МВР-Благоевград. Скандалът бе подет политически от БСП и стана известен като аферата "Симитли".