Шефът на КАТ-Габрово Пенчо Пенчев сам опроверга неофициалната информация, че е задържан при спецакция на прокуратурата, предаде bTV.

Вчера телевизията съобщи, че по информация на нейни източници е проведена специализирана акция на прокуратурата, при която освен Пенчев са задържани още двама полицаи по подозрение за регистрация на крадени автомобили.

Акцията е проведена окоо 15 часа в петък, когато в КАТ-Габрово нахлуват служители на Вътрешна сигурност в МВР. Арестувани са трима души.

"Уважаеми дами и господа журналисти, скъпи национални медии, обръщам се към Вас с най-голямо уважение, като искам да Ви информирам лично, че шефът на КАТ-Габрово, т.е. моя милост, никога не е бил задържан или арестуван по какъвто и да било повод", написа Пенчо Пенчев в личния си профил във "Фейсбук".

Той посочва още, че при разпространението на информацията за неговия арест са предизвикани "трудно поправими последици" в негова вреда, както и притеснение за близките му.

И днес специализираната прокуратура запази мълчание по случая.

Според разследващите престъпната група се занимавала с длъжностни и документни престъпления, свързани с продажбата на крадени автомобили. Новината бързо стигна до автокъщите.