Продължава разследването след акцията в Пътна полиция - Габрово, свързана с регистрация на крадени автомобили. Все още от МВР и прокуратурата не потвърждават нищо, но вчера неофициално се разбра, че сред задържаните няколко служители на МВР е и шефът на КАТ в града.

Днес обаче се разбра, е арестувани са началникът на сектор "Регистрации" Мирослав Стефанов и негов колега по подозрение, че са регистрирали крадени автомобили. Има и още един задържан - във Варна, за когото се смята, че е лидер на организирана престъпна група. 

Акцията е проведена окоо 15 часа в петък, когато в КАТ-Габрово нахлуват служители на Вътрешна сигурност в МВР. Млада жена вижда случилото се, докато чака за регистрация на автомобила си.

"Чух в съседната стая за регистрация силен удар, но продължавахме да нямаме никаква информация, какво се случва. И в крайна сметка, една от жените, която беше на опашката попита: "Има ли смисъл да чакаме на опашката или трябва да си ходим", защото явно са чакали доста време и в крайна сметка те ни казаха, че са приключили за днес и всички си заминахме. По-късно видяхме доста служители на МВР, но нищо не ни казаха, само че са приключили за днес", разказа свидетелка.

Късно снощи започна претърсване на адреси в Габрово и извън града. Къщата на Стефанов в село Драгиевци също беше обискирана. По непотвърдена информация е открито устройство за пренабиване на номера на автомобили и голяма сума пари.

Заради разследването не е ясно дали Пътна полиция-Габрово ще работи в първият работен ден на следващата седмица. Очаква се, тогава да има и повече информация за разследването от МВР и прокуратурата.