Задържаният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров, който вчера беше върнат в България от Германия с редовен полет на "Луфтханза", е пренощувал в ареста на Националното следствие в София, където му е взета ДНК проба, съобщи бившият свекър на жертвата Румен Максимов, цитиран от bTV.

Малко преди 18,30 часа вчера кацна пътническият самолет от Франкфурт, с който 21-годишният мъж беше транспортиран до летище София. Той бе конвоиран от служители на "Съдебна охрана". Тъй като по закон задържаният не може да бъде транспортиран през нощта, Северин е пренощувал в ареста на следствието в София. 

Очаква се днес младежът да бъде конвоиран до Русе, където ще му бъдат повдигнати обвинения в изнасилване и убийство, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин и ще му бъде наложен 72-часов арест. Кога ще стане това и по какъв начин, все още не е ясно. 

Румен Максимов обаче изказа съмнение, че Северин Красимиров е единственият нападател на бившата му снаха.  Според него, Виктория е била тренирана млада жена и не би се дала лесно на един нападател.

"Другият вариант е натрупване на голям брой случайни съвпадения, особено при този удар, който специалистите определят като южна лапа. След него се получава силен кръвоизлив от носа към гърлото, при който кръвта не може да изтече навътре. Ако е било това, това е било нещо наистина нещо много жестоко", допълни възрастният мъж.

Запитан би ли казал нещо на убиеца й, Максимов отговори отрицателно.

"Нещо се казва на човек. От квалификациите, които му дадоха експерти, Северин е престанал да бъде човешко същество. Какво да кажеш на едно неовладяно животно", допълни бившият свекър на Виктория.