Семейство от столичния квартал "Левски Г“ разказа как по погрешка служители на ГДБОП са разбили вратата на апартамента им, удряли ги, обиждали ги и ги претърсили, без да имат общо с престъпления. Инцидентът е станал миналата седмица, когато антимафиоти и Специализираната прокуратура извършиха акция в София срещу ромска организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици. Тогава беше съобщено, че са обискирани повече от 20 адреса в няколко квартала и са задържани 21 души, на 5 от които са повдигнати обвинения.

Потърпевшото семейство, което няма никаква връзка с въпросната банда, ще си търси правата в съда.

"Миналия понеделник аз се събудих в 6 без 5 от голям трясък, от бутане на външната врата (на входа). Показах се на прозореца и попитах: "Какво става? Кой бута?“. Един господин се показа и каза: „Тихо госпожо, ние сме от ГДБОП“. Аз ги питам: „Къде отивате? Кого търсите?“. Вика: „Тихо, тихо, срещу вас отиваме“. Викам: „Как срещу нас отивате? Там живеят децата ми. Младо семейство, с дете, с бебе!“… Но виждам много хора с качулки, с автомати, започват да блъскат вратата, да крещят“, разказа Десислава Крумова пред bTV.

По нейните думи тя се опитала да обясни на полицаите, че правят грешка, но те ѝ отвърнали: „Млъкни, боклук!“.

Спецполицаите нахлули в жилището на дъщеря и зет ѝ, които били блъснати на пода, като  първоначално не знаели какво става и се притеснили, че това са маскирани бандити, които се представят за служители на ГДБОП.

Кадър от bTV

"Аз бях на земята без да се съпротивлявам, започнах да усещам удари по главата, по гърба, по врата. Ритаха и жена ми, а аз бях безсилен, нищо не мога да направя. След това ми пуснаха и белезници, след което ми пуснаха и електрошок, без никакви обяснения. Няколко минути продължи това, след това попитаха за човек, когото не познаваме. После явно разбраха, че са сбъркали блока и просто излязоха, даже не казаха, че са сгрешили", разказа зетят на Крумова, който не пожела да покаже лицето си.

Тогава жената звъни на 112 - вика полиция, линейка, но никой от МВР не идва.

По-късно дошъл шефът на оперативната група и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината била, че Гугъл мапс ги довел там

Зет й е с високо кръвно след случая, а дъщеря й, която е родила преди 4 месеца, е с болки в гърба. Цялото семейство е в стрес и се буди през два часа.

"Искам да попитам управляващите - нали затова са те тук, как ние да сме спокойни в домовете си, при положение, че не сме престъпници... Този стрес, който ни причиниха, тази болка така ли лесно минава - с едно "Извинявайте"? Ще си търсим правата докрай, ами ако детето ни беше по-голямо, ако си беше глътнала езика. Това нормално ли е да се случва? Бих им казала: като вършат тези изпълнения, да бъдат малко по-отговорни", каза още Крумова, която подчерта, че най-малкият проблем са материалните щети.

Директорът на ГДБОП Любомир Янев призна, че е имало нахлуване на погрешен адрес при спецоперация и се извършва проверка по случая. Когато тя приключела, щели да дадат информация.