Среднощен побой, стрелба и палеж в Катуница - семейство е било бито и малтретирано след посещение в заведение, а след това техен имот подпален с нафта, съобщи bTV.

Семейство Богданови са бити и по тях е стреляно с пушка. Десетки сачми са надупчили предницата на автомобила им.

Снимка: bTV

Инцидентът станал след посещение на ресторант, когато потърпевшите са нападнати с юмруци на паркинга пред автомобила си от млад мъж при скандал.

Жената е със счупена ръка, а съпругът й има множество кръвонасядания по крайнците, главата и тялото.

Снимка: bTV

На място пристига полиция, но след като приключват разпитите се оказва, че семейната ракиджийница на потървешите е подпалена с нафта.

Снимка: bTV

По-късно от полицията в Пловдив съобщиха пред "Фокус", че РПУ- Асеновград е реагирало на три последователни сигнала. Първият е бил подаден в 01.00 часа през нощта, когато е съобщено за двама мъже, които са се скарали и сбили в заведение. Те били употребили алкохол. Единият си тръгнал с приятелката си, но малко по-късно другият го последвал заедно с няколко други човека. Те влезли в двора му, в следствие на което собственикът произвежда няколко изстрела във въздуха със законно притежавана ловна пушка. Сигналът за това е получен в 01.30 часа.

Започнала проверка, за да се изяснят обстоятелствата, снети са обяснения от всички участници. Мъжът, който е произвел изстрел, е задържан за 24 часа. Срещу него има образувано бързо производство за това, че неправилно е съхранявал оръжието си.

Малко по-късно, в 03.45 часа, е получен трети сигнал за пожар в ракиджийница, собственост на втория участник.

Разследването продължава под наблюдението на Районната прокуратура.