Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", на Йордан Исаев, който беше задържан за хвърлена бомбичка на мача "Левски" - ЦСКА.

От съда смятат, че е извършено престъпление, което търпи наказателна отговорност, както и че съществува опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

25-годишният Йордан Исаев доброволно се предаде в полицията и беше задържан за 72 часа. Срещу него е повдигнато обвинение за тежка телесна повреда по хулигански подбуди. Наказанието за това престъпление е от 5 до 15 години.

В съда младежът се разкая за постъпката си, като поднесе своите извинения за случилото се.

"Искам да се извиня на Гергана и да кажа, че много съжалявам", каза Исаев.

На 3 май защитата ще обжалва мярката на младежа, като дотогава той ще остане в ареста. Планират още да предложат споразумение на прокуратурата.

24-годишната служителка на Жандармерията Гергана Зашева беше ранена от бомбичката и се наложи спешна операция за спасяване на зрението ѝ. На стадиона беше ранен и още един полицай, но по-леко.

Вчера прокурор Емилия Русинова заяви, че са установени множество свидетели, които дават показания за поведението на задържания след извършване на деянието. Според събраните досега данни дрехите, бомбата и маската са му дадени от непознато за него лице, обясни прокурор Русинова. Задържаният не е познат на МВР, няма регистрации, не е осъждан, каза още Русинова.

По-рано днес Гергана Зашева заяви, че е по-добре, възстановява се и по думите й "инцидентът не е успял да я пречупи". Тя благодари на колегите и близките си, които през цялото време са били до нея и допълни, че е готова отново да охранява подобни мероприятия.