Роднини на убитата Андрея от село Галиче се срещнаха очи в очи с дядото на направилия самопризнания извършител на престъплението Аксел. Драматичния момент се случи по време на включване на репортер на Нова телевизия и беше излъчен на живо в национален ефир.

Докато братовчедът на Андреа Руменова - Асен, и майка му обясняваха как случилото се оставя тежък психологически отпечатък за семейството им, в близост до камерата се появи дядото на Аксел Олеков. Напрежението веднага ескалира. Майката на Асен се нахвърли върху дядото, въпреки че той обясняваше как няма пряка вина за престъплението. наложи се братовчедът Асен да се намеси, за да предотврати сблъсъка, въпреки че към мястото се приближи екип на полицията.

На място беше и директорката на на училището, в което е учела Андреа. "В момента на тук пътува група психолози, изпратена от Министерството на образованието и науката", обясни тя. Освен съучениците й, пред камерите със сълзи на очи застанаха и учителите на Андреа. Всички те казаха, че момичето е била добра и старателна ученичка.

Същевременно тази сутрин полицията започна специализирана акция в Галиче. Тя е насочена срещу битовата престъпност. Проверяват се и лица с криминални прояви и срещу нарушения на обществения ред. На място са вътрешният министър Младен Маринов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.