Резултатите от аутопсията на 31-годишната жена Валентина от Варна, убита и заровена в изоставена септична яма в двора на 39-годишния й приятел, показват, че тя е пребита до смърт. По тялото има множество травми в областта на гръдния кош, причинили увреждане на белите дробове, съобщи на брифинг старши комисар Атанас Михов, директор на ОДП.

31-годишната Валентина бе издирвана от приятелките от 1 януари и намерена убита и заровена в септична яма в имота на приятеля й на ул. 16-та в местността "Евксиноград". Валентина и приятелят ѝ Иво празнували Нова година заедно в къщата на баща му край Варна. След това тя изчезнала. Валентина има две кучета, които също липсват. Майката на младата жена я е обявила за издирване седмица след 1 януари, когато вече е била убита.

Издирването й продължило повече от две седмици, но без резултат. Затова разследващите се насочили към нейния партньор.

"Впоследствие се избистри версията, че извършителят на престъплението е партньорът на изчезналата, за когото имаше данни, че е насилник", обясни ком. Веселин Вълчанов, нач. На "Криминална полиция" - Варна.

След като не открили нищо в дома на убиеца, започнали да претърсват двора на къщата му. В петък разкопали двора с лопати. Така попаднали на стара септична яма, в която намерили трупа на Валентина

"Започнахме метър по метър да преравяме целия двор. Натъкнахме се на стара шахта, която от години не се ползва. Добре замаскирана, с насяти върху нея дървета, наподобяващи бамбукова горичка. След разравяне в дълбочина беше открито тялото на жертвата", каза комисар Вълчанов.

По данни на полицията съвместното съжителство на жертвата и извършителя е било белязано от множество скандали. Имало е подадени сигнали за упражняване на домашно насилие. Дори има издадена съдебна заповед за защита, която обаче самата жертва не е спазвала.

"За извършителя мога да кажа, че е употребявал наркотици, за нея също има данни, че е употребявала. Имало е и други случаи на скандали между тях. Многократно са се разделяли, събирали са се", каза ст. ком. Атанас Михов, директор на ОД на МВР-Варна.

Кога точно е било извършено убийството на този етап не може да се каже, но със сигурност се знае, че жертвата е била пребита до смърт. След задържането извършителят не е направил самопризнания.

"Поведението му беше като на човек, който няма отношение към случая и все още продължава да се държи по същия начин", коментила ком. Веселин Вълчанов.

Извършителят е задържан за 72 часа, предстои съдът да реши дали да го остави за постоянно в ареста.