31-годишна жена, обявена за издирване на 1 януари, е била открита убита във Варна, съобщиха пред Dir.bg окръжният прокурор на морския град Красимир Конов.

Всички снимки вижте тук

На 7 януари майката на младата жена подала сигнал в полицията, че дъщеря й е в неизвестност от първия ден на новата година. След множество оперативно- издирвателни мероприятия за установяване местонахождението на варненката са събрани достатъчно данни, че изчезналата е станала жертва на престъпление.

Вчера криминалистите са задържали 39-годишния й приятел, а днес тялото на варненката е открито във вилен имот в местността "Евксиноград". Той е собственост на задържания за убийството мъж, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Трупът на 31-годишната жертва е намерен в добре замаскирана стара септична яма, имитираща горичка.

Снимка: Bulphoto

В момента се извършват активни следствени действия, а районът е отцепен. 

Окръжният прокурор на Варна допълни, че на мъжа e повдигнато обвинение за умишлено убийство. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Снимка: Bulphoto

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна.