Простреляният във Велико Търново мъж е на 59 години. Той е в кома в реанимацията на болницата в града, след като е претърпял 3-часова операция, но медиците се въздържат от прогнози.

Сигналът за ранения мъж бе подаден снощи около 22.40 часа на тел. 112 от случаен минувач. Той открил простреляния в района на магазин.

"Пациентът бе с входна рана в челото, като проектилът е заседнал в мозъка. Няма изходно отверствие. Куршумът не е изваден и човекът е в кома", обясни пред "Труд" неврохирургът д-р Петър Тодоров.

От болницата незабавно са уведомили полицията. От проведените до момента действия по разследването е задържан за 24 часа мъж от Велико Търново, който е заподозрян като съпричастен към извършеното деяние.

"Най-вероятно прострелването е в следствие на пиянска свада. За случая има задържан мъж, той е криминално проявен и известен на полицията. Стрелял е в главата на опонента си с преправен газов пистолет. Назначени са експертизи на оръжието. Процесуално-следствените действия продължават", каза директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.

Работата по изясняване на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.