Човекът, извел от България заподозрения за жестокото убийство на Виктория Маринова - Северин Красимиров, се казва Синан. Младият мъж заяви, че познавал 21-годишния Северин от махалата, но не знаел, че помага на убиец, предаде Нова телевизия.

На 7 октомври Синан и Северин напускат България през ГКПП "Дунав мост". Синан шофира 30 часа до Хамбург. Той твърди, че през целия път Северин не е казал, че е изнасилил и убил Виктория.

"Изобщо не ми е казал нищо. Беше през цялото време мълчалив. 30 часа карах. Говорихме си общи неща. Той даже много не е говорил. За толкова часове, да е говорил половин час. През цялото време мълчеше", разказва младият мъж. Той разбира, че е возил заподозрян за убийство, едва когато го оставя в Хамбург и германската полиция започва да издирва и двамата.

"Братовчед му дойде и го взе и си тръгнаха. И аз си тръгнах. Не знам накъде тръгна. Уплаших се. Може и на нас нещо да направи. Жена ми е в Хамбург. Бременна е в седмия месец", допълва Синан.

Той се е прибрал в България, за да даде показания. Не е задържан. Видял Северин и на детски рожден ден в нощта преди убийството. По думите му предполагаемият убиец на Виктория бил пиян, но не толкова много. Празнували до сутринта. Северин си тръгнал сам.

В 11:30 часа 21-годишният младеж нападнал жертвата си. Това разказва жената, която вижда Виктория за последно. Двете се разминали на алеята час преди това. Тя се страхува да застане пред камера. Твърди, че не е е забелязала убиеца.

Страхуват се и в махалата в Русе, където е живял Северин. Носел се слух, че ще следва отмъщение.

Полицейски патрули и служители на жандармерията са изпратени в кв. "Тракция" в Русе за осигуряване на спокойствието на жителите. Това съобщиха тази вечер от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Причината е, че група мотористи е преминала през квартала, но без да създават безредици. Няма информация за възникнало сбиване.