Загиналият при масовия бой с кирки в Казанлък вчера е баща на две деца, на 37 години. Мъжът трябвало да е част от дело за друг побой, разказа пред bTV кметът на село Манолово, откъдето е и жертвата. 

След побоя вчера няколко души са в болница с опасност за живота, като общо 18 са лицата, на които е оказана медицинска помощ. По думите на директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Лазар Христов откараните в болница в Стара Загора в тежко състояние и с опасност за живота са четирима. 11 души са задържани.

Днес в Павел баня ще се следят училищата, където учат децата на двете враждуващи фамилии, а свързаните с побоя семейства се охраняват от жандармерията и полицията.

Искрата във вчерашния сблъсък между ромските семейства Таирови и Бижеви, според местните, се запалила от "нещо дребно", след като имали проблеми помежду си от години. Конфликтът датира отдавна. Бижеви живеят в село Тъжа, докато Таирови се местят там след като били изгонени заради подобно поведение от близко населено място. 

Един от пострадалите от Таирови разказа пред bTV, че е бил нападнат, докато излизал от колата си, за да отиде на делото и че този път нападението идва от другото ромско семейство. 

"Преди няколко седмици биха нашия зет в казино в Павел баня, имаха дело с Маноловци. Отивахме на делото. 10-15 души от нашите са в полицията. Жените и децата се страхуват да излизат в село Тъжа", разказа пострадалият мъж, който обясни, че не иска да се бият, а да работят.

При друг инцидент между двете фамилии имало и сгазено дете. Двата рода са се били и преди няколко месеца до полицията в Казанлък. Конкретно вчера, тъй като движели с кирки и брадви, се стигнало до боя между 30-ина души, който завърши с един смъртен случай.