Почина един от тежко пострадалите след масовия бой в Казанлък, станал около 14 часа на паркинга зад Кооперативния пазар.

По информация на БНТ общо 11 души са пострадалите. Те са били откарани в спешния център в Казанлък, а впоследствие седем от тях - в критично състояние и с опасност за живота, са транспортирани в болницата в Стара Загора. 

Две групи от по 30 души от павелбанските села Тъжа и Манолово имали стара семейна вражда. Според Пресс ТВ става дума за роми от две враждуващи фамилии. Те отивали на съдебно дело помежду си, но по пътя се срещнали и така започнал боят, за който свидетели казаха, че са виждали "само на филм".

"Разбити глави, паднали на земята и продължават да се налагат с брадви", разказаха по-рано очевидци пред kazanlak.com. 

В масовото сбиване бяха използвани брадви и мотики. На място пристигна и полиция, като част от биячите, избягали от мястото, впоследствие са били издирени. 

Пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Лазар Христов уточни, че четирима са откарани в болнично заведение в Стара Загора в тежко състояние и с опасност за живота.

В сбиването са участвали около 30 лица, които в момента се установяват. Има задържани 11 души и 3 автомобила в близост до мястото на инцидента, посочи Христов. Пострадали са 18 лица, на които е оказана медицинска помощ.

Оказа се, че именно тези два рода са се били и преди няколко месеца до полицията в Казанлък. На 12 октомври 2022 г. група мъже нападна друга група мъже, нанасяйки им побой посред бял ден пред очите на десетки очевидци, на пътното платно между автомобилите и пред вратите на полицията. Нападението стана по обяд на кръстовището на бул. "Княз Александър Батенберг" и ул."Кирил и Методий" в Казанлък. Тогава бяха задържани девет лица за срок до 24 часа по Закона за МВР.