Съпругата на прокурора от Перник Бисер Михайлов е заявила, че според нея е възникнал нормален битов скандал. Това съобщиха на брифинг Илиана Кирилова и Христо Кръстев от Софийската градска прокуратура.

Днес сутринта Михайлов беше задържан за побой над съпругата му. Той е баща на Васил Михайлов, също арестуван за серия побои в Перник.

"Версията, която излага, е, че е имало спокойна атмосфера, в един момент са влезли във вербален конфликт, след което очевидно са преминали в някакво нанасяне на удари или тя е паднала на пода. Това предстои да се установи", коментира прокурор Кирилова.

Пострадалата жена е разказала, че ѝ се губят моменти от снощния скандал, поради което разследващите предполагат, че тя може да е изгубила за някакъв период съзнание.

По тялото на прокурора също има следи от одраскване, като ще се проверява дали са от инцидента снощи и дали са вследствие на самоотбрана, или на нападение.

Магистратите от СГП ще предложат на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов Бисер Михайлов да бъде отстранен от длъжност, стана още ясно от брифинга.

Освен това държавното обвинение ще иска от съда Михайлов да остане в ареста и след изтичането на 72 часа, защото деянието е с висока степен на обществена опасност и освен това той живее в едно жилище с пострадалата.

"В 00:45 часа получих от дежурен прокурор за скандал в дома на въпросния прокурор. Дежурният следовател направи оглед на местопроизшествието, майката беше закарана в болница, придружена от дъщерята. Образувано е досъдебно производство, прокурорът е задържан за 72 часа и вече има качеството на обвиняем. Предстои предявяване на това обвинение", обясни прокурор Илиана Кирилова.

Разпитани са свидетели, добави прокурор Христо Кръстев. По думите му е направено освидетелстване на лицата, които са били замесени в конфликта, а наблюдаващ прокурор е преценил, че Бисер Михайлов е извършил средна телесна повреда в условията на домашно насилие и поради тази причина е привлечен към наказателна отговорност. 

В свидетелските показания има данни за изпадане в безсъзнание. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която трябва да отговори на въпросите какви са причинените телесни увреждания, и на базата на тази експертиза ще бъдат квалифицирани от правна страна - дали е средна телесна повреда или лека телесна повреда.

До момента няма други сигнали за насилие срещу близки на Бисер Михайлов. Тепърва ще се установява дали и друг път прокурорът упражнявал някакъв тормоз, уточни Кирилова.

Няма и данни за употреба на алкохол или наркотици по време на конфликта.

Дъщерята на семейството казала, подавайки сигнала, че обстановката била спокойна, след което родителите ѝ се скарали. Тя била в друга стая, когато разправията започнала.