32-годишният Димитър Софрониев, който беше задържан след гонка с полицията на "Ломско шосе" в София, остава за постоянно в ареста.

Мъжът поиска по-лека мярка за неотклонение - "домашен арест" или "парична гаранция".

Вижте снимки >>

Съдът обаче определи, че има реална опасност той да се укрие, както и да извърши ново престъпление, тъй като е осъждан многократно, включително като непълнолетен и с ефективно лишаване от свобода - 1 година и 4 месеца за въоръжен обир и притежание на нелегално оръжие.

Адвокатът на Софрониев апелира, че служителите на реда не са дали задоволително ясно предписание на 32-годишиния мъж да спре, макар че е минал няколко светофара на червено и с висока скорост.

Снимка: Bulphoto

Преди няколко дни шофьорът не се подчини на опитите на полицаите да го спрат на бул. "Рожен", което доведе до преследване и много нарушения на пътя, при което удари три автомобила, сред които и патрулка на СДВР. В крайна сметка беше арестуван на бул. "Ломско шосе". Той и спътницата му се барикадираха в колата си, а служителите на реда разрушиха стъклата на автомобила, за да ги изведат и арестуват. Пробата му за алкохол беше отрицателна. Той и спътничката му обаче отказаха да бъдат тествани за употреба на наркотици.

Снимка: Bulphoto