Едногодишното момиченце, открито простреляно с баща си на бензиностанция снощи, е починало тази нощ. То и 26-годишният му баща бяха настанени в "Пирогов", след като бяха открити на бензиностанция в Горни Богров. По-рано мъжът, който е работил като охранител и е имал законен пистолет, беше обявен за издирване, след като в кв. "Надежда" беше открита убита 23-годишната майка на детето.

"Детето е докарано в изключително тежко състояние. Лекарите са направили всичко по силите си, за да му помогнат, но то е починало. Бащата също е докаран в "Пирогов", но той е в стабилно състояние и без непосредствена опасност за живота", обясниха пред Dir.bg. от "Пирогов".

Очаква се днес от полицията да разкрият повече подробности около трагедията. 

Припомняме, че от МВР вчера разпространиха снимка на 26-годишния баща на детето, който доскоро е живял на семейни начала с майката. Двамата обаче имали проблеми и се разделили. Мъжът е служител на частна охранителна фирма и притежава законно пистолет.

26-годишният охранител се е придвижвал с автомобил "Фолксваген Голф", сив металик. След като избягал от мястото на убийството, той се скрил в района на бензиностанцията в Горни Богров.

Бащата и 12-месечното бебе са намерени в колата на младия мъж в района на бензиностанция край Горни Богров. Сигналът е подаден в 23.21 часа. 26-годишният мъж първо е прострелял момиченцето си в главата, след което е насочил оръжието към слепоочието си и е стрелял.

Пристигналите за 7 минути на мястото екипи на Спешна помощ обаче са открили признаци на живот и у двамата. Първо в "Пирогов" е транспортирано детето, а лекарите са се борили да стабилизират мъжа, който впоследствие също е откаран в спешната болница.