26-годишният мъж и едногодишната му дъщеричка, които бяха обявени за издирване след убийството на 23-годишната майка на детето, са открити простреляни в главите, но живи, съобщи БНР, като се позова на свои източници в МВР.

Първоначално бе съобщено, че са открити телата на двамата. След това от Центъра за спешна помощ казаха, че момиченцето е живо и е транспортирано в противошоковата зала на "Пирогов". Детето е в критично състояние и в кома. То е простреляно в главата.

Бащата и 12-месечното бебе са намерени в колата на младия мъж в района на бензиностанция край Горни Богров. Сигналът е подаден в 23.21 часа. 26-годишният мъж първо е прострелял момиченцето си в главата, след което е насочил оръжието към слепоочието си и е стрелял.

Пристигналите за 7 минути на мястото екипи на Спешна помощ обаче са открили признаци на живот и у двамата. Първо в "Пирогов" е транспортирано детето, а лекарите са се борили да стабилизират мъжа, който впоследствие също е откаран в спешната болница.

Бащата и бебето бяха обявени за издирване, след като в 18.30 ч. в понеделник в полицията бе подаден сигнал, че в апартамент на жилищен блок на ул. "Бели Дунав" в жк "Надежда" е открито тялото на 23-годишна жена. Тя е била застреляна. От полицията съобщиха, че жертвата е открита от родителите й, които след като не успели да се свържат с нея по телефона, извикали ключар и отворили жилището.

От МВР разпространиха снимка на 26-годишния баща на детето, който доскоро е живял на семейни начала с майката. Двамата обаче имали проблеми и се разделили. Мъжът е служител на частна охранителна фирма и притежава законно пистолет.

Директорът на СДВР комисар Ивайло Иванов, който също пристигна на мястото на убийството, заяви, че младият мъж се издирва, а момиченцето е с него.

26-годишният охранител се е придвижвал с автомобил "Фолксваген Голф", сив металик, с регистрационен номер СВ 46 99 АХ. След като избягал от мястото на убийството, той се скрил в района на бензиностанцията в Горни Богров.