39-годишен шофьор, рецидивист на пътя, бе задържан да шофира в аварийната лента и срещу движението на магистрала "Тракия" тази сутрин, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Около 8 ч. оперативният дежурен в сектор "Пътна полиция" е подал сигнал до всички автопатрули на обслужвания участък на аутобана за забелязан автомобил, който пътува по аварийната лента на платното за движение към София, но в посока Бургас.

След бърза координация между екипите и незабавна реакция от служители на Зонално жандармерийско управление автомобилът - "Хюндай", бил спрян в района на пътен възел Цалапица. Последвала проба на 39-годишния шофьор, при която дрегерът за алкохол отчел над 1,5 промила.

Създадена е организация да бъде взета кръвна проба за химически анализ от водача. В обясненията си мъжът посочил, че се е объркал при включване на магистралата.

С полицейска заповед шофьорът е задържан в РПУ-Стамболийски и срещу него е започнато бързо производство. Допълнителна справка в информационната система сочи, че в периода 2006 - 2021 г. той е изтърпял 4 присъди - една за предизвикана катастрофа с причинени телесни повреди и други три за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила.

За други нарушения на ЗДвП са му връчени и 10 акта и 2 глоби с фиш.