Пиян шофьор тръгна срещу трафика на АМ "Тракия", оказа се с 4 присъди

Екипи на Пътна полиция и жандармерията са успели да спрат водача в района на пътен възел "Цалапица"

Обратно в новината

Коментари - Пиян шофьор тръгна срещу трафика на АМ "Тракия", оказа се с 4 присъди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

После някои се обиждат, че такъв бил матряла?

Това да не е бил тиквата? Той и без друго не знае къде се намира.

Тоя, завалията, няма 79-годишен дядо, който да го спаси…хахахах

Е кво се палите... по новия закон книжката би трябвало да му е вече отнета... не че това пречи де

Тоя поне е карал в аварийната лента. Не е като ония глупак преди дни, който караше в насрщната изпреварваща.

Деградира територията яко. Вече и карането на кола и правилника за движение по пътищата са твърде сложни за местната фауна. Природата си знае работата.

Крайно време е движението по платната на магистралата да се направи двупосочно.

_stankow

И да се пуснат тротинетки. Обратно на движението, разбира се, в лявата страна :D :D

Направо всеки да кара където си иска, в каквато си иска посока и знаците да отпаднат и без това за някои са излишни украшения по пътя.

Защо се заяждат с човека?!? Всеки може да се обърка. И това ли е най-важната новина? Защо не кажат, колко милиарда откраднаха днес, защо няма следствие и осъдени?

Да сбърка кое? Да се напие на кирка? Да кара пиян за пореден път? Да кара в насрещното на магистрала? Кое е сбърканото? Ще ти кажа - няма адекватно наказание. Сега ща се споразумее, ще мине по съкратената процедура и след 1,5 години максимум пак ще е на пътя. Моли се ти да не си там тогава.

Споразумение не се допуска за престъпления, извършени от дееца в пияно състояние! Пияно състояние е относимо винаги, когато това обстоятелство е установено по предвидения в НПК способ и едновременно с това се явява съставомерно за състава на престъпление, за извършването на който се обсъжда прилагането на разпоредбите на глава 29 от НПК.

Цока му се. А и доктор Радева му е забранила да пие вода.

....типичен българин.....

...или циганин - тогава типичен български циганин .

Или типичен 60-70 годишен пенсиониран "червен" милиционер, фатмак, следовател, разузнавач, военен льотчик, прокурор, селски кмет, директор на ТКЗС ...

Аз като пия не карам. Повечето българи също. Така че се скрий с тая уравниловка. Всяко стадо има черни овце, но това не означава че всички овце са черни!

И аз не пия, когато карам. Първо спирам на отбивка, удрям един гълток и продължавам... до следващата отбивка. В движение - никога!

Не видях в статията да пише да му е отнета книжката

И да му е отнета , мислиш ли , че ще е фактор, който да го държи далеч от шофьорското място ? Той с четири присъди не му пука , ти книжката мислиш, че ще го спре:)

Като полежи в затвора ще му мине мерака да кара пиян, със или без книжка.

И какви точно са му присъдите? Четири изтърпени присъди за 15 години?@ Явно са символични и не му пука! Българинът помни само когато му бъркат в джоба ефективно, т.е. платил си е наложените глоби! НО ефективно събиране също няма! Частица са платилите си! Нека НАП извади справка за последните 20 години колко несъбрани вземания има към държавни институции!!! Уволнявайте публичните изпълнители, които правят компромиси, ущетявайки държавата!

Кога ли ще спре пропадането на тая държава?

Когато спрем да вкарваме в Народното събрание некадърнииц, и корупционери, и крадци. Но май няма да е скоро, защото процента на некадърниците, и корупционерите, и крадците сред гласуващите също е доста висок. Да ви попитам, как мислите? Кадърни, честни и интелигентни избиратели, биха ли гласували за Борисов, Тома Биков, Десислава Атанасова, лакея Томислава Дончев, Нинова, Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, Карадайъ, Костадинов, ...? Аз смятам, че изброените по натам Борисов, Тома Биков, Десислава Атанасова, лакея Томислава Дончев, Нинова, Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, Карадайъ, Костадинов... влизат депутати в Народното събрание, защото гласуващите за тях са глупави, необразовани и корумпирани. Корумпираните избиратели гласуват за 100 лева, за корупционна чиновническа заплата, за корупционна държавна поръчка ... Корумпирани са не само политиците ни, корумпирана е и голямата част от избирателите у нас. Аз не смятам, че най-голям проблем са 250 000 - 300 000 гласуващи за ДПС, защото това са някакви си 12%-15% от ибирателите. У нас общо гласуват над 2 000 000 избиратели, България е в това състояние на кочина, защото повече от половината от гласуващите у нас 2 000 000, са некадърни, необразовани, корумпирани...

Ти забрави да споменеш Кирчо,Кокорчо,Гнома ,Ристо и Бадка патка

Поздравления за коментара,много точен и ясен

Този месец докато пътувах до Одрин по МАРИЦА ми се обадиха да се върна спешно. Просто няма къде да обърне човек ! Тия идиоти така са я направили, че трябва да караш едно 40 километра докато намериш къде да обърнеш

извинение ли е да обърнеш да караш в насрещното?

не, карах си кат пич 40 км натам и 40 обратно Но ако аз бях проектант на това чудо струващо МИЛИОНИ щях да помисля и по този въпрос Със сигурност не съм единственият дето е изтеглил късата клечка И на теб може да се случи и тогава друга песен ки запееш

A защо си решил, че на магистралата трябва да се прави детелина на всеки 5 километра, че да може някой някога да обърне и да си спести 40 километра?

За да могат да пристигнат по- бързо пожарна и линейка ! Дано не Ви се налага .

След като повдигна въпроса за Марица. По-голямата простотия на строителите и проектантите е, че ако пътуваш по Тракия от Бъргас към Свиленград, няма отбивка през която да се включиш към магострала Марица. Трябва да караш до отбивката за с. Оризово и там да направиш "обратен завой", да пътуваш обратно към Бургас откъдето идваш и така да се включиш в магистрала Марица. Това е резултата, когат еднокнижна "мутра пожарникар" строи магистралите.

Пътните съоръжения се проектират след анализ, винаги има процент ощетени. Сега ако разполагаш с бездънен бюджет - дерзай, прави, проектирай, поддържай, ремонтирай.

Сигурен ли си за това което дрънкаш? Направиха такава отбивка преди време.

Проверих, прав си - при Оризово се обръща. Тая отбивка имах впредид, но не знаех че се води "Оризово". Трябва да карат цели 6 км. в повече ... общо в двете посоки. А мога да се отбият при Стара Загора и да мина през Димитровград. Времето ще е същото - по-ниска скорост, но два пъти по-късо разстояние.

Не са 40 км., на отбивката за село Залтна ливада може да се направи обратен завой, но е много объркващо направено.

И какво ще го правиме сега? Ммм?

Ще го размотаваме 5 години докато тече разследеването и ще му изпразним всичките банкови сметки за плащане на рушвети. Накрая, ако банковите му сметки не издържат да изтече срока на давноста, ще го осъдим на 6 месеца затовр и ще го пуснат на 4-тия месец от затвора.

Тва в бг да оцелееш вече имам чувството, че е чиста проба див късмет...малко като да оцелееш в Украйна сред падащи бомби. Просто днес отново не те е уцелила някоя...трагично...

ромлянин в учебна кола някой виждал ли е?

междодругото, за 15 години има само 6 акта и два фиша....странна работа

Този няма да се превъзпита никога! Отнемайте свидетелството, колата на търг и с парите поименни ваучери за обществения транспорт. Това, че е съобразил да свие в аварийната е добре, но се пита, защо не е обърнал и на възела, от който е влязал, да си влезе в правилната посока? А, да, с 1.5‰ се мисли трудно, не е като с 1.2‰...

Три присъди за каране пиян и още има книжка.

Българската държава в действие.

Споко...скоро ще убие някой отново пиян...и тогава новината ще е - сериен рецидивист хващан три пъти пиян зад волана уби на пътя. Последния път преди година е хванат да кара в насрещното по магистралата и е глобен и му е отнета книжката....те така в нашта държавица мутренско-мафиотска прогнила корумпирана!!!

Убавец :)

По точно ,убиец.

Тоя е бил пиян и рецидивист , но поне е карал в аварийната лента , а не в скоростната , като предния дебил , който щеше да убие някой невинен човек.

Прокуратура да получава заплати само и единствено от такси от спечелени дела!

Добра идея, но трябва размера на таксата да е разумен и размера и да се определя от съда, защото, ако таксата се определя от прокурор туко виж съдебните такси станали по 1 000 000 лева. И с едно спечелено дело, прокурор ще може цял живот да изкара с едно спечелено дело и 10 000 загубени дела. Пък и може с корупция да живее, обвиняемоте да му плащат да губи делата си. Може би по-добре ще е, заплата му да зависи от процента на спечелените дела предния месец или предната година. 100% спечелени дела 100% заплата, 10% спечелени дела 10% заплата, 0% спечелени дела НУЛА ЗАПЛАТА.

А взели ли за му точките? А има ли въобще книжка?

Сега ще му вземат всичките точки, да види хубаво ли е!

Минимум 2 години ефективна присъда.

Аз не мога да разбера, защо не конфискуват автомобила в случай на рецидив? Ясно е, че и да м у вземат книжката, пак ще си кара, ама без книжка...

Щот законът и държавата са малоу.мни. За тва. Няма го в закона, а законът е функция на държавата, а тя е функция на управляващите, а те са функция на народонаселението по територията, най-лошата му част.

Ами ако колата не е негова? Служебна, или на роднина, или на лизинг? Защо трябва да бъде наказван друг човек с конфискацията? Подобни предложения са малоумни. Просто трябва да се спазват сегашните закони и този да поседи 6 месеца в затвора да си помисли малко. И солена глоба, разбира се!

Защото е предоставил на малоумен средство за извършване на престъпление. И също трябва да понесе отговорност.

Не осъзнаваш ли че собственика няма как да знае намеренията на този на който е предоставил колата, и така че понесе несъизмерима щета? Даваш кола на някакъв да ти разкарва стоката - той се напие, хванат го - още никой не е пострадал - и хоп? без автомобил за служебна дейност? Айде помисли малко. Не оправдавам постпката на малоумника, но затвор, глоба и отнема на книжка са правилните действия в случая - стига да се приложат ефективно. Проблема ни е в корупцията, не в законите.

Защото има елементарна правна логика. Човекът извършва престъпление, не автомобилът. Той може изобщо да не е негова собственост.

Конфискуваният автомобил е, оръжието на престъплението.

До пълни глупости ... Помисли малко, и ще се сетиш защо!!! Закона трябва да е едннакъв за всички и да няма лесни начини за законно заобикаляне. Затова конфискацията на автомобил не е решение, решение е глоба. Щом толкова настояваш, как ти се струва глоба в размер на 70 000 лева=цената на нов автомобил. По умно е размера на глобата да е обързан с доходдите на нарушителите както е във Финландия... Макар и да знам, че мисленето не е за всеки. Ще ти дам жокер. Рецидивиста ще си купи автомобил, но го регистрирам на името на майка си, която няма свидетеллство за управление. Рецидивиста си кара пиян, спират го полицаите, глобяват го, вкарват го в затвора... Той излиза от затвора и пак се качва на "автомобила на майка" си да кара пиян... Ето за това конфискацията само на лични автомобили, но не и на служебни или на роднини няма да реши проблема. А трявба ли да ти обяснявам, защо не трябва да се конфискуват служебни и роднински автомобили.

Поне добре е, че въпреки, че е бил пиан е имал достатъчно акъл да кара в насрещното, но в аварийната лента, а не в най-лавата = най-скоростата лената. Трябва да се прилага конфискация в изключителни случаи, в случая е достатъчна утроена глоба, защото му е за 4-ти път. За мен е кражба, особено когато автомобила е много скъп. Защото има автомобили по 500 лева, но има автомобили по 500 000 лева. Конфискацията няма да реши проблема, пияницата ще си купува автомобили по 500-1000 лева и ще си ги кара, а те ще си му ги конфискуват. Трябва за рецидивисти да има доживотна забрана за издаване на свидетелство за управление и за притежаване на автомобил, като този хванат 4 пъти да кари пиян. И като прословутия Семерджиев, на Семерджиев трябва доживот да му се забрани да управлява и притежава автомобил, ако доживее да излезе от затвора, защото е рецидивист. Такъв не може да се превъзпита. На тези, които имат доживотна забрана да управляват автомобил. В нормалните държави, съда може да ги задължи да продадат автомобила си или дори може съда да го продаде на търг и да преведе остатък от сумата, след като си приспадне сумите за глобите които дължи собственика. Българите масово не мислите, когато предлагате закони. Мислете, че нарушителя може да се окаже вашия баща, дете, съпруг ... На мен ми се случи, мой близък причини неволно катастрофа и разбрах какво е да си от другата страна. Трябва да има редовни наказания, а не тежки наказания. Тежки наказания трябва да има за рецидивистите.

Ако колата е негова аз лично не виждам причина да няма отнемане. Тука простите скотове са прави. Но ако е служебна, на съпругата, на приятел и т.н няма как да се отнеме и така е правилно. Защо ще взимат колата на някой невинен?

Опитах се да го обясня на малоумниците, но - трудна работа. Провинението е сериозно, но конфискацията на автомобил е несъразмерно на простъпката дейност. Добре че поне има Конституционен съд, който да пази от подобни малоумни хрумвания. А и тия дето го предлагат - ако опре до тях - първи ще опищят цялата вселена

Айде моля ти се.. Това че го хващат не означава, че кара пил за пръв път и че шефът му или роднити, които са му дали колата не знаят, че тоя има проблем с алкохола. Най-малкото, като те наемат на работа, ти искат свидетелство за съдимост. За лизинга - със законови промени, може да се направи така че такива пияници да плащат 3х вместо нормалната цена или да им се отказва да взимат кола на лизинг. Така че това с размиването на отговорност и "опа някой ми срав гащите" айде на някой друг.

Те простите скотове искат да бесят за кражба на портмоне. Няма как да ги променим. Докато не попаднат от другата страна и не почнат да пискат за милост. Защото хипотетично рецидивистът на пътя може да ти открадне колата и да сгази някой. Тогава ще отнемаме ли автомобила, ако законът така казва? Какъв рев ще има не е истина. Проблемът е точно с превенцията. Мнозинството трябва да знае, че ако наруши закона ще бъде санкционирано. А не, че ще го бесим ако отреже фиданка зад блока. Точно това куца на държавата ни и на съдебната ни система и затова и простите скотове реват и пишат закони.

А ти сложният скот си завършил право в някоя ТОХ-а, или просто логиката ти куца? Взимаш някакви крайни изключения и ги представяш като норма. А кво ли ще стане, ако някой пиян се качи на ракета, притежание на Мъск и отдадена на лизинг на НАСА - кАжи сложни скоте?! Конфискацията на превозното средство е общоприета практика в САЩ примерно. Ама като си тъпанар с диплома по "право" от ЮЗО или обикновен глупак, който не е излизал по-далеч от мегдана на село няма как да ги знаеш тия работи. Именно подобни асиметрични мерки работят превантивно. По същата причина, сложен скоте, в САЩ ти блъскат глоби от по $50-100 за консумиране на алкохол на открито - това съизмеримо ли е на провинението?! Изключения винаги ще има, както трябва да има законови вратички за такива случаи.

Е тоя път вече остана без точки с новите "строги" правила.

Този явно се мисли за безсмъртен. Е, някой ден ще разбере че не е. Дано тогава обаче не пострада живо същество, дори и дърво...

Не, просто е алкохолик и като се напие не може да се контролира. Трябва такива да бъдат въдворявани в клиники за терапия и ако не издържат да влизат в затвора защото са опасни за обществото.