Пътник в бързия влак от Благоевград за София е пострадал, след като композицията е атакувана с камъни снощи около 21:50 ч. в района между гарите Горна баня и Захарна фабрика, съобщиха от БДЖ.

Хвърлените камъни са счупили стъкло на странична врата на втория вагон, вследствие на което пътникът е получил наранявания в областта на главата. Превозната бригада на влака е реагирала незабавно, като е подала сигнал до Спешна медицинска помощ и пострадалият мъж е откаран в болница.

Подобни вандалски прояви нанасят значителни материални щети за „БДЖ–Пътнически превози”, като фактически саботират всички усилия на ръководството на националния железопътен превозвач за предлагане на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите.

Най-важното измерение на тези посегателства обаче, е застрашаването на сигурността на движението на влаковете, както и живота и здравето на клиентите и служителите на БДЖ, допълват от дружеството.

От началото на 2018 г. това е 19-ият случай, при който влакове са замеряни с камъни. За същия период на 2017 г. са регистрирани 42 случая, а за цялата изминала година са 76, от които е пострадал един пътник.