Разследващите убийството на 61-годишния съосновател на застрахователна компания "Лев Инс" Алексей Петров започнаха втори оглед на мястото на покушението, съобщи БНТ. 

Бившата барета от Специализирания отряд за борба с тероризма бе застрелян вчера около 12.20 часа на пътеката между столичния квартал "Драгалевци" и междинната станция на лифта "Бай Кръстьо". С него по обичайния му за разходка маршрут е била 48-годишната треньорка по тенис и планински водач Мирослава Михайлова. Убиецът ликвидира Петров на място, а спътницата му бе простреляна и е в тежко състояние в централната реанимация на "Пирогов".

Денонощие след убийството се появиха и първите снимки от местопрестъплението. Вчера районът на стрелбата бе отцепен в продължение на часове, а униформени не разрешаваха никакво преминаване. 

Всички снимки вижте тук>>>

Разследващите работят успоредно по установяване на извършителя и поръчителя, и върху търсенето на мотивите за покушението.

Снимка: Bulphoto

Пред bTV братът на Алексей Петров - Огнян Петров заяви, че двамата са се видели последно преди две седмици в София. "Нямам обяснение. Просто съм в шок! В каква държава живеем! Просто да ти вземат живота на сила... Това не зная как да го обясня", заяви той.

Снимка: Bulphoto

Миналата седмица двамата са говорили по телефона за лични неща. "Нямаше притеснения. Въпросът е, че начинът на действие е страшен. Утре това може да се случи на друг... хайде, той е известен, но може да се случи и на един нормален човек. Държавата, службите спят - не знаят кой кое и кой какво прави", категоричен е Огнян Петров.

Снимка: Bulphoto

Снахата на Алексей Петров - Надка разказва, че откакто миналата година е загубил баща си, Алексей Петров често се връща по родните места, за да види 80-годишната си майка. Бившата барета е родом от тетевенското село Бабинци.

Близките му разказват, че първите думите на майката на Петров след като научава новината за разстрела на сина си, са: "Винаги весел идва. Без охрана си идваше. Каквото стана - стана".

Снимка: Bulphoto

Пътеката, по която са ходили Алексей Петров и спътницата му, осигурява най-бързия достъп до Черни връх и се предполага, че стрелецът се е оттеглил натам. От Черни връх има два варианта за изход от планината - към Перник и към Дупница, от където извършителят може да напусне страната през Сърбия или Рeпублика Северна Македония.

По маршрута няма камери за видеонаблюдение, за да бъде засечен и няма покритие на мобилни телефони, което също затруднява издирването на убиеца. 

Неофициално се знае, че охраната на Алексей Петров е била на 50-70 метра от него, защото той е казал, че няма нужда да го придружава. Изключение е също, че той се е придвижвал в неброниран автомобил.