Високотехнологична оранжерия за марихуана беше открита в сграда в пернишкия кв. "Кристал" при специализирана полицейска акция. Иззети са над 1000 саксии със засадени растения, а двама души са били задържани, съобщиха от МВР.

Операцията е проведена от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при Първо РУ под наблюдението на Окръжна прокуратура - Перник. Извършено е претърсване в сградата, където полицаите открили оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа. От три пригодени за целта помещения са иззети над 1000 саксии със засадени растения.

Помещенията са били снабдени със собствен източник на електричество, климатици, овлажнители, специално осветление, трансформатори за напрежение, вентилатори, имало измервателни уреди, напоителна система, химически препарати за растеж и растителна защита.

На място са установени и задържани двама мъже - криминално проявени и осъждани за подобни деяния, съпричастни към незаконната дейност. Наложена им е полицейска мярка за срок до 24 часа.

Образувано е досъдебно производство по чл. 354 "а", ал. 1 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под надзора на наблюдаващ прокурор.

Пресцентър, МВР