Близо 100 саксии с марихуана са открити в таванско помещение на ул."Св.Климент Охридски" в центъра на Бургас. До акцията се е стига, след като е задържан с марихуана 31-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия. Той е спипан около 7,40 ч. на 9 февруари, до училище "Св. Княз Борис І" в к-с "Възраждане", съобщават от полицията.

При претърсване на обитавания от него апартамент на ул. "Св. Климент Охридски" е открита наркоферма. Тя е била в таванско помещение, пригодено за отглеждане на конопени растения.

Намерено и иззето е цялостно оборудване и съоръжения - кварцови лампи, трансформатори, таймери, въздуховоди, вани и туби с течни торове, както и близо 100 пластмасови саксии с конопено растение с приблизителна височина от 30-40 см. Мъжът е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа.

И друг криминално проявен и осъждан мъж от Бургас е задържан за притежание на наркотици. 32-годишният бургазлия е арестуван в района на бл. 69 в к-с "Меден Рудник". При извършено претърсване на дома му е открит буркан с 200 грама канабис. Полицаи претърсили и имот на бургазлията в близкото село Изворище. Там открили още 500 грама канабис.

Наркооранжерията била снабдена с всичко необходимо за отглеждане на дрогата.

И по двата случая са образувани бързи производства под прякото ръководство и наблюдение на Районна прокуратура Бургас.