Тялото на издирвания 26-годишен мъж е открито в кола на бензиностанция край Горни Богров, съобщи Нова телевизия.

Лекари пък се борят за живота на 12-месечната му дъщеричка, която е с прострелна рана. Първоначално бе съобщено, че детето също е починало.

По информация на bTV момиченцето е простреляно в главата и е в кома. Екип на Спешна помощ го e транспортирал в противошоковата зала на "Пирогов".

Сигналът е получен около 23.20 часа. Линейката е пристигнала на мястото на седмата минута.

Бащата и бебето бяха обявени за издирване във връзка с убийството на 23-годишната майка на детето по-рано тази вечер в столичния жк "Надежда".

В 18.30 ч. в полицията е подаден сигнал, че в апартамент на жилищен блок на ул. "Бели Дунав" е открито тялото на 23-годишна жена. Тя е била застреляна. От полицията съобщиха, че жертвата е открита от родителите й, които след като не успели да се свържат с нея по телефона, извикали ключар и отворили жилището.

Малката дъщеричка на убитата не бе открита в апартамента.

От МВР разпространиха снимка на 26-годишния баща на детето, който доскоро е живял на семейни начала с майката. Двамата обаче имали проблеми и се разделили. Мъжът е служител на частна охранителна фирма и притежава законно пистолет.

Снимка: МВР

Директорът на СДВР комисар Ивайло Иванов, който също пристигна на мястото на убийството, заяви, че младият мъж се издирва, а момиченцето е с него.

26-годишният охранител се е придвижвал с автомобил "Фолксваген Голф", сив металик, с регистрационен номер СВ 46 99 АХ.