МВР пусна снимка на издирван млад мъж за жестокото убийство на 23-годишната жена в столичния жк "Надежда" тази вечер. От вътрешното министерство обаче не съобщават имената на издирвания.

"Във връзка с изясняването на обстоятелствата около тежко криминално престъпление, Столичната полиция издирва мъжа от снимката. Той се придвижва с автомобил "Фолксваген Голф", сив металик, с регистрационен номер СВ 46 99 АХ. Вероятно с него пътува малко дете", пише в съобщението на МВР.

Директорът на СДВР Ивайло Иванов съобщи пред журналисти, че издирваният е на 26 години и работи в частна охранителна фирма. Той има законно притежаван пистолет и не е криминално проявен.

По думите на комисар Иванов, мъжът е бивш приятел на убитата 23-годишна жена, като допреди няколко дни те са живеели заедно, но са имали проблеми. Шефът на столичната полиция обясни, че тялото на жертвата е открито от нейните родители, които не са могли да отворят вратата на апартамента й и затова са извикали ключар.

"В 18.31 ч. сме получили сигнал, че на адреса е открито от родителите си мъртво момиче. На място веднага са насочени екипи. 23-годишното момиче е починало от огнестрелни рани", каза още Ивайло Иванов.

Директорът на СДВР допълни, че утре се очаква повече информация.

"Взети са всички мерки. Уведомена е "Гранична полиция", категоричен бе Иванов и уточни, че все още не е ясно дали 26-годишният мъж е извършител на убийството. Всички гранични пунктове на страната вече разполагат с негова снимка.

От полицията молят гражданите, които забележат мъжа и детето (момиченце на 1 годинка), да подадат сигнал на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Районът около блока на ул. "Бели Дунав" е отцепен. Оглед на тялото на убитата жена тепърва ще установява къде и с колко куршума е простреляна. Текат и разпити на близки на жертвата.

Младата жена е открита от свои близки

Снимка: БТА

Районът около блока на ул. "Бели Дунав" е отцепен

Снимка: БТА

Сигналът за убийството е подаден около 18.30 ч.

Снимка: БТА

При пристигането на полицията малкото дете на убитата не било намерено

Снимка: БТА

Съседи са чули изстрелите

Снимка: БТА