Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 65-годишния мъж, стрелял по сградата на Трето РПУ вчера, съобщиха от държавното обвинение.

Около 7.35 часа Красимир Т. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като е стрелял 4 пъти по сградата на 03 РУ - СДВР с ловна карабина, марка "Browning", със заличен фабричен номер.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Обвиняемият е държал огнестрелното оръжие без да има надлежно разрешително за него, допълват от прокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство, като предвиденото в закона наказание за извършеното от софиянеца е "лишаване от свобода".

Предвид опасността 65-годишният мъж да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Назначена е съдебно психолого-психиатрична експертиза, която да установи какво е психическото състояние на обвиняемия и дали може да носи наказателна отговорност.