Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 27-годишния стрелец от ж.к. "Младост", който преди три дни рани друг мъж и надупчи със сачми лицето и колата му след скандал и саморазправа между две групи младежи в София.

За стрелбата около полунощ в понеделник пред заведение за бързо хранене Dir.bg съобщи по разкази на очевидци и показа как изглежда надупчената от сачмите кола на потърпевшия, която беше паркирана впоследствие пред Седмо районно полицейско управление. По-късно и от МВР потвърдиха за инцидента. Според полицията е възникнала свада между двама шофьори на бул. "Александър Малинов" в столицата, а двамата участници в разправията са били арестувани.

Стрелецът е с повдигнато обвинение за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, уточняват днес от прокуратурата.

Софийската районна прокуратура оповести и хронологията на събитията, довели до кървавата саморазправа. Около 23.10 часа вечерта на 20 септември в ж.к. "Младост 2", в близост до заведение за бързо хранене в съучастие като извършител с неустановени лица, 27-годишният К.А. е стрелял неколкократно с неустановен въздушен пистолет в посока лек автомобил "Мерцедес С 500", в който се намирали други две лица - Х.Б. и Х.С.

В резултат две сачми попаднали в областта на лицето и врата на единия човек, една - в лявата му ръка, а няколко - в предно челно стъкло на автомобила, което се счупило. В същия момент други неустановени до момента лица са нанасяли удари с различни предмети по целия автомобил на простреляния. Разследването по случая продължава.