Кантората на нотариус, намираща се в центъра на Перник, е била обрана, отнета е солидна парична сума, а към момента от полицията не потвърждават, че става въпрос за 400 000 лева. За обира стана ясно сутринта в петък, но все още не се знае кога точно е извършено престъплението. 

"Има подадена информация сутринта в 8.30, че е разбита кантората на нотариус в Перник", съобщи за Dir.bg говорителят на ОД на МВР в миньорския град Венцислав Алексов.

Сигналът е подаден от служители на нотариуса, както и от самия него. Те разбрали за взлома, когато отишли на работа. 

Офисът се намира в близост до съда в Перник, на паркинга от задната страна на съдебната палата и на метри от главната улица. Точно на това място обаче няма видеокамери.

"На място е оперативно-следствена група, която започва оглед и процесуално-следствени действия", допълни Алексов.

Говорителят на полицията не се ангажира да потвърди дали става въпрос за откраднати 400 000 лева, както твърди Нова телевизия по неофициална информация от свои източници. 

Потърпевшият е Румен Манов и има добра репутация в града Той няма особени подозрения кой може да го е извършил. Открил, че е влизано тази сутрин и подал сигнал в полицията. Крадците проникнали през прозореца, не са разбивали вратата.

По първоначални данни, обирджиите са срязали касата в офиса и са взели наличната в нея сума. Разпитват се и свидетели.

По думите на полицейския говорител тепърва ще се установява каква е сумата.