Отново има случай на бита и ограбена самотна възрастна жена. Този път инцидентът е станал в пазарджишкото село Белово.

За часове извършителите бяха задържани - двама мъже с богати криминални досиета и присъди за грабежи.

Около 1:30 ч. след полунощ те нахлули в дома на 75-годишната Иванка Кюркчийска. Крадците ремонтирали навеса на жената преди година и сега се върнали, за да търсят спестявания. Първоначално беше съобщено, че не са открили пари, но по-късно беше уточнено, че те все пак са взели последните 13 лева на жената, както и три стари мобилни телефона и бутилка вино.

"Аз посегнах при тропота да запаля лампата. Те ми хванаха ръцете и ме повалиха на земята, почнаха да ме ритат", разказа пред NOVA пострадалата.

"Никое дете не трябва да вижда майка си в такова състояние. Ритали са я, били са я в главата, влезли са в мазето, разтворили са лозарска ножица и с острието са я боцкали. Влачили са я по стълбите, за да я върнат вътре", допълни дъщеря й Румяна Стойкова.

Полицаи от няколко града участвали в акцията по задържането на крадците, които имат няколко присъди зад гърба си. Единият излязъл от затвора преди две години, където лежал заради грабеж. Единият от извършителите е задържан в София, другият - в Ботевград. Заплашват ги между 5 и 15 години затвор за поредното престъпление.

"Намерени са част от вещите, отнети от възрастната жена. Единият задържан е направил пълни самопризнания", съобщи окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

"Много добре са знаели, че трябва да заличат следите и да се укрият. По тази причина са задържани на различни места - единият в София, а другият в Ботевград, където са се били скрили", поясни зам.-директорът на МВР-Пазарджик Светослав Телбизов.