Разследващите са намерили телефона на убитата журналистка Виктория Маринова след разпита на Северин Красимиров, предаде NOVA като се позова на източници от разследването.

Телефонът е бил близо до мястото, където тя е убита. Фоторепортерът на медията е стана свидетел на откриването на тази ключова улика.

До откриването на телефона се е стигнало след разпита на Северин Красимиров, който сам е разказал какво, кога и как точно се е случило. Казал е и къде точно е скрил телефона на Виктория след убийството.

В късния следобед разследващите отново са заградили района на убийството и са открили телефона.

21-годишният Северин Красимиров вече е с повдигнто обвинение за изнасилване, представляващо особено тежък случай, и за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната Виктория Маринова.

Днес Северин беше транспортиран от София в Русе, където тече разследването на престъплението. След като получи обвинителния акт, той беше разпитан. Съдебният лекар д-р Пламен Димитров коментира, че на Красимиров му е взета ДНК проба. Физическото му състояние било добро. Установени и документирани били всички травми, които той има..

По информация ДНК пробите са съвпаднали с тези, открити по жертвата, пръстовите отпечатъци също са съвпаднали.

Утре сутринта Окръжната прокуратура в Русе ще внесе в Окръжен съд-Русе искане за задържане под стража на Северин.

"Предявено му е вече постановлението за привличане като обвиняем, разпитан е, извършени са и други процесуално-следствени действия с него, включително и освидетелстване", каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тежкото престъпление бе извършено на 6 октомври тази година. Тялото на Виктория Маринова беше открито в ранния следобед в обрасла с растителност зона край брега на Дунав. Четири дни по-късно в Германия за убийството бе задържан Северин Красимиров. В изпълнение на издадена от Окръжната прокуратура в Русе Европейска заповед за арест той бе екстрадиран в България вчера.