Пореден въоръжен грабеж бе извършен в банка в София. Маскиран и въоръжен мъж е влязъл в банков клон на столичния бул. "Цар Борис III".

По неофициална информация нападателят е успял да вземе близо 11 000 лева.

Ето какво съобщават от МВР:

Полицейските действия се провеждат под ръководството на прокуратурата

Малко преди 10.30 часа днес в СДВР е получен сигнал за извършен грабеж в банков клон в София. Според първоначалните данни маскиран мъж нахлул в обекта, заплашил служител на офиса и отнел наличната в касетата сума пари в различна валута. Няма данни за пострадали.

На място веднага са насочени екипи на столичната полиция, извършва се оглед. По случая е образувано досъдебно производство, а предприетите издирвателни и оперативни действия по установяване и задържане на извършителя продължават под надзора на прокуратурата.

В понеделник клон на банка в на бул. "Мадрид" в центъра на София също беше ограбен. Сценарият беше почти идентичен - маскиран мъж заплашва с оръжие, взима около 10 000 лева и изчезва в неизвестна посока. 

Възможно е обирите на банки в последно време да са извършени от един и същ и човек, има много прилики. Това предположи вчера проф. Калин Гайдаров, бивш директор на института по психология към МВР. Като пример за това той посочи, че престъпленията се извършват по едно и също време, бандитът избира клонове на една и съща банка, действа по един и същи начин като влезе вътре - носи оръжие, което не използва, а е само за заплаха.