Водач на лек автомобил е заплашил с пистолет шофьор на автобус на магистрала „Тракия“ по време на изпреварване. Извършителят е задържан за 24 часа за хулиганство на пътя. По неофициална информация нападателят е адвокат в София.

Инцидентът е станал край Чирпан в посока столицата, където заради ремонт на магистралата трафикът е затруднен и често се образуват километрични опашки от автомобили.

Конфликтът възникнал по време на изпреварване на варненски автобус от шофьор на лек автомобил. По данни на пътници, мъжът от леката кола размахвал пистолет на колегата си. При разпитите извършителят обяснил, че е бил провокиран от другия шофьор, който по-рано го засякъл на пътя, съобщи директорът на областната полиция на МВР в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев, цитиран от БНР.

Незабавно са изпратени екипи на РПУ - Чирпан и е образувано бързо полицейско производство. Разпитани са петима души, включително и шофьорът на автобуса, които потвърждават, че водачът на лекия автомобил е размахвал оръжие от автомобила. Сега той е преведен в Районното полицейско управление. Задържан е за 24 часа и с протокол за доброволно предаване е предал оръжието си.

Мъжът е с чисто криминално досие. Пистолетът е законно притежаван.