Осемгодишно дете е пребито от 57-годишен мъж, докато е отивало да си купи вафли в сливенското село Градец. Момчето е прието в отделението по хирургия на областната болница в Сливен, съобщава бТВ.

Инцидентът е станал миналия четвъртък, а нападателят вече е задържан.

"Детето е отишло да си вземе вафла, викало и човекът излязъл пиян. Започва да го гони. Гонил е детето 500-600 метра, хванал го е и бой с ритници и с тръшкания. Стъпил е три пъти върху коремчето му и взел един камък. Тогава брат ми, който е минавал оттам, се е намесил. Той не е знаел, че е моето дете. Получил е удар с камък, спука му се главата. Няма нито причина, нито вражда", разказа пред телевизията майката на детето - Ирина Кънчева.

Момчето е извън опасност за живота и няма тежки наранявания, обясни директорът на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" д-р Васислав Петров. Заради побоя то остава под наблюдение в болницата вече пет дни.

"Има болки, на системи и инжекции е. Много е изплашен, цяла вечер не спя. Откакто стана това, детето стана много агресивно. Днеска е моето дете, а утре ще са другите", допълни майката.

Агресорът е задържан за 24 часа, след което е освободен. Той не е криминално проявен. По думите е проявил агресия, защото детето е посегнало към него с камък.

Майката настоява мъжът да бъде наказан. Очаква се прокуратурата да даде повече информация.