"Кажи ми за онова момиче, което очисти в Северен Кентъки. В стриптийз бар ли я срещна?", пита разследващият бившия боксьор Самюел Литъл. 

"Отивах към колата си, когато видях момичето да идва иззад сградата. Поиска да я метна с колата до Маями. Настояваше. Беше с къса руса коса на черта, около 179 см, около 60 кг. Приличаше на хипи, оставяше такова усещане. Качихме се в колата и пресякохме моста. След това в един от парковете имаше фестивал, и тя, като хипи, пожела да се присъедини. Появи се отнякъде полиция, накараха ни да преместим колата. Ченгето искаше да се разкараме. Вместо да я заведа на фестивала, обърнах в другата посока, където има нещо като хълмове. Шосе ги заобикаля, но имаше малка пътечка нагоре по единия. Горе нямаше нищо, никакви къщи. Тя слезе от колата, оставих я там завинаги...", отговаря Литил. Леко се усмихва и жестикулира, сякаш разказва носталгичен спомен. Всъщност говори за една от жените, които е пребил и удушил. 

"Кажи ми за Мариане?", настоява интервюиращият. 

"Мариана беше чернокож травестит, мъж, облечен в женски дрехи на около 19 години. Около 170 висок, близо 70 килограма. Срещнах я в бар на "17-о Авеню". Носеше кремава мини пола. Кремаво-червена. Появи се възможност, вместо да я закарам до апартамента, да я заведа до магазина. Изведох я в пусто поле извън Маями. Бях с колата на доведения ми баща. Отбих и я извлачих от колата. Отведох я навътре в храстите и я блъснах, тя падна по очи на земята", продължава със спокоен глас разказа си Литъл. 

Такива разкази има за 93 жени. Помни в детайли улици, по които са се движили, външен вид, имена, градове, часове, действия. Понякога не се досеща за облеклото на някои от тях, но не е циничен, докато говори за това, как е убивал леките жени, с които се е запознавал случайно. 

През 1982 година попаднал на висока мулатка на около 30 години със светла кожа. Красива, с хубаво тяло по думите му. Срещнал я в Луизиана, в нощен клуб, където сестра й празнувала рождения си ден. Тя го поканила да танцуват, предложила му да се разходят. Той я отвел в гора, близо до езеро. Хванал я за косата и я блъснал във водата. 

"Това е единствената, която съм удавил", не скрива самодоволството си Литъл и продължава хладнокръвно да се усмихва. Оставил тялото с глава под вода и крайници на сушата. 

Рут е удушена и изоставена върху купчина изсъхнала царевица. 40-годишна майка на тийнейджър е удушена в мотелска стая и натикана в багажник, след което изхвърлена извън града. Друга жертва е оставена да се разлага в кална яма. За нея Литъл е сигурен, че никога няма да  бъде намерена. 

Снимки: ФБР

Историите са десетки.

Само преди броени дни ФБР официално потвърди, че в криминалната история на САЩ вече има сериен убиец, който се равнява по жестокост само на легендарния Джак Изкормвача. Но докато британският килър на проститутки е неустановен до ден днешен, Самюел Литъл признава сам, че е ликвидирал 93 жени, като рисувал портрет на всяка една от тях. 

Жестоката изповед на Литъл и публикувана в сайт, създаден от ФБР, чрез който разследващите се надяват да научат повече за жертвите на серийния убиец от близки, които ги разпознават по картините. До момента се твърди, че има доказателства за 50 от убийствата на цветнокожи жени, а за останалите 43 тепърва ще се търси информация. 

Федералното бюро за разследване на Съединените щати определи Самюел Литъл като най-опасния сериен убиец в историята на страната. Мъжът се намира в затвора от 2012 г. Той твърди, че е ликвидирал жертвите в рамките на 40 дни. Литъл вече е осъден за три от престъпленията. 

Литъл е бил професионален боксьор и е използвал уменията си по време на убийствата. Първоначално биел проститутките докато припаднат, а след това ги удушавал. Именно това е причината за изключително дългото разследване на тези убийства - не винаги има ясни признаци, че човекът е бил убит.

Някои от случаите били разследвани от ФБР, но повечето били закрити с мотив, че жените са починали от свръхдоза или при инцидент. Някои от телата така и не са намерени, коментират от бюрото.

"Години наред Самюел Литъл е смятал, че няма да бъде заловен, защото никой не следи жертвите му. Въпреки че той вече е в затвора, от ФБРсе заканват да осъдят литъл за всяка една от жертвите му, за да затворят случая. 

Литъл е убивал в периода от 1970 и 2005 година. Някои тела все още не са открити. 

Снимки: ФБР